Megújult csapatok mérkőznek a Szuperkupáért
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. július. 07., 12:14
Megújult csapatok mérkőznek a Szuperkupáért

Pénteken a kecskeméti Széktói Stadionban rendezik meg az idei Szuperkupa-döntőt, amelyen a kupagyőztes házigazdák a bajnok Videotont fogadják.

A kecskemétiek az előző szezon egyik legnagyobb meglepetését okozták azzal, hogy történetük során első alkalommal kupadöntőig jutottak, és ha már finálét játszottak, a Videoton elleni győzelemmel el is hódították a kupát.

 

Tomiszlav Szivics, a gárda vezetőedzője szerint sikeres volt a nyári átigazolási időszak, mert amellett, hogy az alapcsapatot sikerült együtt tartani, több posztra is igazolt a klub. A kapus Németh Gábor a Vasast hagyta el a kecskemétiek hívására, a fiatal Gyurcsó Ádám a Videotonból érkezett kölcsönbe, rajtuk kívül egy bosnyák, egy kanadai és egy holland légióssal bővült a keret, a szakmai stáb szerint mindannyian erősségei lehetnek a gárdának.

 

A szakvezető elmondta: teljesen át kellett alakítania a felkészülési programot, mivel idén nagyon korán indult a szezon. Rövid időn belül hatalmas munkát kellett elvégezni, amit csak agresszív tempóban és stílusban lehetett megvalósítani.

 

- Sokat nem kellett igazolnunk, hiszen korábban is mondtam, hogy jó csapatunk van. Egy jobb- és egy baloldali védőt kértem, ami Maynard leigazolásával és Mohl itt tartásával úgy érzem meg is valósult. Sajnos a hollandot még nem láttuk sérülése, illetve betegsége miatt, remélem hamarosan hadra fogható lesz ő is, addig is meg kell oldani helyettesítését. A fiatal Gyurcsó és Stokic is tehetséges játékos, csakúgy, mint Pisanjuk, Németh Gábor révén pedig egy rutinos, jó kapussal is erősödtünk - fogalmazott a klub honlapjának nyilatkozva a szakember.

 

A Videotonnál nagyobb változásokat eszközöltek nyáron, a legfontosabb igazolás a szakmai stábot érintette: a vezetők a játékosként két Bajnokok Ligája-győzelemmel büszkélkedő portugál Paulo Sousát szerződtették vezetőedzőnek, aki pénteken első tétmérkőzésén ül a bajnokcsapat kispadján.

 

A keret tagja lett három spanyol futballista is, míg Nikola Mitrovics az Újpestből érkezett Fehérvárra. Egy kulcsjátékos ugyanakkor elhagyta a klubot, a válogatott kerettag Lázár Pál a török Samsunsporba igazolt.

 

- Minden figyelmünket a pénteki mérkőzésre fordítjuk, most a Szuperkupa megnyerése a legfontosabb feladatunk - fogalmazott Paulo Sousa a találkozót felvezető sajtótájékoztatón. - A felkészülésen látottak alapján úgy érzem, egységes csapattá értünk, az új játékosok jól illeszkedtek be a keretbe. Motiváltak és koncentráltak a játékosaim, úgy érzem, jó esélyünk van a kupagyőzelemre. Pénteken a lehető legjobb formában lévő kezdő tizenegy lép pályára Kecskeméten.

 

Jegyárusítás a Szuperkupa-döntőre

 

A bajnok Videoton és a kupagyőztes Kecskemét július 8-án, 19 órakor játszik egymással a Szuperkupáért, a találkozó helyszíne a kecskeméti Széktói Stadion lesz. A találkozóra Kecskeméten és Székesfehérváron is vásárolhatók belépők, a csapatok szurkolói a mérkőzés napján, a találkozó előtt is beszerezhetik a jegyeket a helyszínen.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...