"Megérdemeltük a kijutást az Eb-re!"
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2015. november. 16., 00:00

A szövetségi kapitány szerint a keret minden tagja fantasztikus munkát végzett a selejtező sorozatban, a csapat megérdemelten jutott ki az Eb-re.

Bernd Storck szövetségi kapitány a 2-1-es győzelemmel véget ért hazai pótselejtezőt követően kiemelte: a játékosok nagyszerűen futballoztak, fantasztikus teljesítményt nyújtottak, és megérdemelten győzték le a norvégokat, s jutottak ezzel ki az Európa-bajnokságra.

- Először is szívből gratulálok a csapatnak! Az egész selejtező sorozatban óriási teljesítményt nyújtott a válogatott, Oslóban is remekül játszottunk, és a visszavágón is kiválóan teljesítettünk, megérdemelten jutottunk ki az Európa-bajnokságra! Ez elképesztő siker az egész országnak, most, egy ilyen siker után én is magyarnak érzem magam! Nagyon jó sikerült a felkészülésünk, sokat számított, hogy egy héttel hamarabb elkezdhettük az itthon játszókkal a munkát, és felmérhettük a fizikai állapotukat. Több helyen is változtattunk a kereten, kockázatos döntéseket vállaltunk, de bíztunk a játékosokban, akik magabiztosak voltak. A játékosok jól kezelték a nyomást, mindenki fantasztikus volt a pótselejtező két mérkőzésén. Szeretném megköszönni az MLSZ-nek, Csányi Sándornak, hogy bízott bennem és a stábomban, s mindent segítséget megadott a munkához. Andreas Möller sokat segített, közel állt hozzám, jó hangulatot alakított ki a válogatottnál. De köszönet mondok Dárdai Pálnak, aki rengeteget segített a kinevezésem után, nélküle nem tudtunk volna ilyen rövid idő alatt megismerni a csapatot, és gyors eredményeket produkálni. Köszönet illeti jelenlegi és korábbi segítőimet, a stáb tagjait, mindenki fantasztikus munkát végzett az elmúlt hónapokban!

Bernd Storck azt is kiemelte, hogy az elmúlt mérkőzések megmutatták: a magyar labdarúgásnak vannak fiatal tehetségei, akikre bátran lehet építeni, bízni bennük, és lehetőséget adni nekik a bizonyításra.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...