Még öten pályáznak a kezdőcsapatba
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2007. október. 11., 20:36
Még öten pályáznak a kezdőcsapatba

Csütörtök délután Várhidi Péter majd’ másfélórás, pörgős, jó hangulatú edzést vezényelt a válogatott tagjainak a Szusza Ferenc Stadionban. A sajtó élénk érdeklődése mellett zajló tréninget szokás szerint kétkapus játék zárta, amelyen mindenki a csapatok felállását figyelte, hátha következtetni lehet belőlük a szombati összeállításra.

A válogatott gerince már kialakult

Ezzel kapcsolatban az edzés utáni spontán sajtótájékoztatón Várhidi Péter elmondta, különböző taktikai variációkat gyakoroltatott, mert az összeállítással kapcsolatban még több nyitott kérdés is van. A három sárga lapok miatt hiányzó játékos (Vanczák Vilmos,

A szakvezető
Hajnal Tamás és Priskin Tamás) helyére még többen is pályáznak. Vanczák helyett például Balogh Béla, Leandro és Halmosi Péter is pályára léphet. Az sem dőlt el, hogy a középpályán Gera Zoltán marad-e a jobb oldalon, vagy a tengelyben játszik – ennek függvénye lehet Filkor Attila, vagy Buzsáky Ákos játéka. Az azonban már napok óta ismert, hogy elöl Feczesin Róbert helyettesíti Priskint.

A mérkőzést még két olyan gyakorlás előzi meg, amelyen a játékosok különböző taktikai feladatokat próbálnak, a kapitány minden bizonnyal csak ezek után jelöli ki a csapatot, amelynek célja természetesen a győzelem. Várhidi Péter hangsúlyozta, hogy az idei, tizenhárom mérkőzésből álló program céljául azt tűzte ki: kialakuljon egy olyan társaság, amelyre bátran lehet számítani. A Málta elleni a tizedik mérkőzés lesz, de a szakvezető úgy véli, egy hajszálnyival előrébb járunk a tervezettnél, mert a válogatott gerince már kialakult.

Leandro kimenőt kapott

Leandro kimenőt kapott
Málta válogatottjáról Várhidi Péter csütörtökön is konzultált Tornyi Barnabással, aki ott volt a szeptemberi Málta – Törökország meccsen, s már korábban beszélt Neumann Gáborral, aki a júniusi, Norvégia – Málta mérkőzésen volt jelen. A kapitány elmondta, hogy mivel a máltaiak néhány kivételtől eltekintve hazájukban futballoznak, kollégájának sűrűbben van alkalma egybehívni a keretet, tehát igen összeszokott ellenfélre kell számítanunk.

Hír még, hogy a játékosok közül a debreceni Leandro De Almeida kimenőt kapott: a játékos felesége most ad életet gyermeküknek, s Várhidi Péter elengedte Leót hogy az örömteli perceket otthon töltse.


A csapat következő két mérkőzése:

Magyarország-Málta, Szusza Ferenc Stadion, október 13., 16.20 óra (Eb-selejtező)

Az Európa-bajnoki selejtezőre a belépők 2000, 3000 és 5000 forintos áron megvásárolhatók országszerte, az IBUSZ irodáiban.

Lengyelország-Magyarország, október 17., Lódz, 18 óra (barátságos találkozó)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...