Másodszor is legyőzte a walesieket a női válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2013. június. 02., 15:59
Másodszor is legyőzte a walesieket a női válogatott

Vágó Attila együttese két fiatal, Kaján Zsanett és Zeller Dóra góljaival 2-1-re legyőzte a walesi U19-es válogatottat.

A 4-0-ás gyirmóti győzelem után két nappal a magyar válogatott Lipóton meccselt a walesi korosztályos csapattal. Vágó Attila ezúttal egy fiatalabb átlagéletkorú csapatot küldött pályára, a mieink a Németh Júlia - Mosdóczi Evelin (Zeller Dóra, 71.), Tálosi Szabina, Tóth II Alexandra, Szabó Viktória - Csiszár Henrietta (Rácz Zsófia, 46.), Szabó Boglárka (Smuczer Angéla, 46.) - Zimányi-Kovács Anikó (Szabó Zsuzsanna, 46.), Pádár Anita (Palkovics Nóra, 75.), Kaján Zsanett - Zágor Bernadett (Vígh Viktória , 60.) összeállításban szerepeltek a találkozón.

Az első magyar gólra csak négy percet kellett várni, Pádár Anita remek passza után Kaján Zsanett becsapta védőjét, majd 8 méterről a hálóba lőtt (1-0). Válogatottunk óriási fölényben játszott, a walesiek szórványos akciói már a magyar térfél közepén elakadtak. Hazai helyzetekből nem volt hiány, de a befejezések nem sikerültek, a szünetig Zágor Bernadett kapufájánál jártunk a legközelebb a gólszerzéshez.

A fordulás után leszakadt az ég, az eső és a csúszós pálya valamivel jobban feküdt a walesieknek, de a magyar válogatott továbbra is jókora fölényben játszott. A 73. percben Kaján Zsanett rázta le védőjét a bal szélen, pontos centerezése után a lendületből érkező a második felnőtt válogatott meccsén pályára lépő Zeller Dóra 6 méterről a léc alá lőtt (2-0). A walesiek csak az utolsó tíz percben jutottak el helyzetekig, az egyiket ezekből góllal fejezték be, így alakult ki a 2-1-es végeredmény.

- Végig fölényben játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, a kapu előtt azonban nem voltunk elég határozottak - mondta a meccs után Vágó Attila. - A második félidőben kissé visszaesett a játékunk, de a győzelmünk nem forgott veszélyben, megfiatalított, U17-es és U19-es válogatottakkal teletűzdelt csapatunk ezúttal is megérdemelt sikert aratott. Hasznos meccseken vagyunk túl, ismét közelebb kerültünk a tétmeccseken résztvevő keret kialakításához, külön örülök, hogy a fiatal játékosok motiváltan, jól játszottak, megmutatták, hogy jó eséllyel pályáznak a kerettagságra.

A magyar női labdarúgó-válogatott a tavaszi szezonban utoljára lépett pályára, következő felkészülési meccsén augusztusban vívja, majd ősszel kezdi meg szereplését a világbajnoki selejtező sorozatban. A csapat a tavaszi felkészülési meccsek zárása után, részben már a pihenés jegyében, levezetésként barátságos mérkőzést vív a Csányi Alapítvány fociválogatottjával. A támogatásra szoruló tehetséges gyerekekkel való összecsapásra június 16-án, Sarlóspusztán, az Alapítvány 8. Életút Napján kerül sor. A Csányi Alapítvány a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyerekeket támogatja 10 éves koruktól egészen a diploma megszerzéséig.




Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...