Második helyen zártuk a Vilotic-tornát
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. szeptember. 05., 15:00
Második helyen zártuk a Vilotic-tornát

U19-es válogatottunk a szabadkai Vilotic-torna zárómeccsén 2-2-es döntetlent ért el Montenegró korosztályos csapata ellen.

A szerbektől elszenvedett vereség és az ukránok elleni győzelem után a torna utolsó meccsén a Dombó Dávid - Pál Dávid, Tóth Ferenc (Holman Dávid, 45.) Tar Zsolt, Kozma Máté - Paku Roland, Patvaros Zsolt, Pavliczky Balázs (Lang Ádám, 70.) - Tóth Bálint, Nehéz Máté (Pekár László, 33.), Vécsei Bálint (Szolga Máté, 45.) összeállításban szerepelt a válogatott.

 

A montenegróiak már a 4. percben vezetést szereztek, és a gólt után hiába vettük át az irányítást, a félidő végén egy védelmi hibát kihasználva újra az ellenfél volt eredményes. A második félidőben már gólokban is megmutatkozott a mezőnyfölényünk, a 60. percben Pekár László, a 72. percben pedig Szolga Máté volt eredményes. A hajrában a mieink előtt adódtak nagyobb lehetőségek, ezek azonban kimaradtak, így 2-2-es döntetlennel zárult az összecsapás.

 

A döntetlennel a második helyet szereztük meg a házigazda szerbek mögött, megelőzve a harmadik Montenegrót és a negyedik Ukrajnát.

 

- Rosszul kezdődött a mérkőzés, már a negyedik percben hátrányba kerültünk. Ezt követően végigtámadtuk az első félidőt, de nem sikerült kiegyenlíteni, majd a 44. percben egy óriási védelmi hibából újabb gólt kaptunk - értékelt a találkozó után Tuboly Frigyes szövetségi edző. - A második félidőben  két szép találattal egyenlítettünk, és a hajrában lehetőségünk volt a győzelem megszerzésére is. A harmadik gólt nem tudtuk berúgni, de nem vagyunk elégedetlenek a döntetlennel, mindenképpen pozitívumnak tartom, hogy kétgólos hátrányból sikerült felállnia a csapatnak. A torna nagyon jól szolgálta a felkészülésünket, örömteli, hogy a második helyen végeztünk, hiszen három nagy erős csapat volt a riválisunk. Bízom benne, hogy a következő, lengyelek elleni felkészülési mérkőzésen tovább fejlődünk majd, és sikeresen tudjuk venni az októberi Eb-selejtezőket.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...