Magyar gólpasszok Lengyelországban
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. március. 06., 21:31
Magyar gólpasszok Lengyelországban

Lovrencsics Gergőnek fontos szerepe volt a Lech Poznan hétvégi diadalában, Nikolics Nemanja is jegyzett egy asszisztot. Hétvégi válogatott légióskörkép.

Nikolics Nemanja ismét győztes csapat tagja volt Lengyelországban, a Legia Warszawa ezúttal a sereghajtó Górnik Zabrzét győzte le, a 3-1-es sikerből a magyar csatár gólpasszal vette ki a részét. A Legia előnye négy pont a tabella élén, de a második Piast Gliwice egy meccsel kevesebbet játszott.

A Lech Poznan mindkét magyar játékosával a kezdőben állt fel a harmadik helyezett Crocovia Kraków elleni hazai bajnokiján. A vendégek szereztek vezetést, de már a 9. percben egyenlített a Lech, a 87. percben pedig, a meccset végigjátszó Lovrencsics Gergő gólpasszát követően, megszerezte a győztes találatot is. Kádár Tamás ugyancsak végig pályán volt a győztes együttesben. A Wisla Krakow továbbra is nyeretlen tavasszal, ezúttal a Piast Gliwice ellen játszott 1-1-es döntetlent, Guzmics Richárd kisebb sérülése miatt kihagyta a találkozót.

Németországban két magyar érdekeltségű együttes találkozott egymással, a Werder Bremen a Hannovert fogadta. A hazaiaknál Kleinheisler László a kispadról nézte végig, ahogy együttese 4-1-re legyőzi a Szalai Ádámot a 36. perctől foglalkoztató sereghajtót.

A Bundesliga II-ben Kalmár Zsolt a hétközi bajnokin gólt szerzett a Duisburg ellen, a hétvégi, Union Berlin elleni idegenbeli összecsapáson azonban nem tudott segíteni csapatán, amely 4-0-ra kapott ki a találkozón. Stieber Zoltán pénteken a 88. percben győztes gólt szerzett a Nürnberg színeiben a Kaiserslautern ellen, majd a 90. percben megkapta második sárgáját, így a következő bajnokin eltiltás vár rá.

Törökországban Dzsudzsák Balázs kezdőként 68 percet kapott a Bursaspor bajnokiján, amelyet 1-0-ra nyert meg csapata a Rizespor ellen. Vanczák Vilmos a pályán töltötte a 90 percet a svájci Sion együttesében, és győztes csapat tagjaként, a Vaduz 2-0-ás legyőzése után vonulhatott le a pályáról.

Priskin Tamás kezdőként egy félidőt kapott a szlovák bajnokság második helyezettje, a Slovan Bratislava idegenbeli bajnokiján, amelyet a pozsonyiak 1-0-ra nyertek meg a Podbrezová ellen. Németh Krisztián katari csapata, az al-Garafa hétfőn játszik.

Légiós kapusaink közül sem Bogdán Ádám, sem Megyeri Balázs nem lépett pályára hétvégén.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...