Lemondott Bozsik Péter
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. október. 26., 15:50
Lemondott Bozsik Péter

A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtöki, Győrben megtartott elnökségi ülésén lemondott posztjáról Bozsik Péter, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya.

A napirendi pontok között szerepelt a kapitány évértékelése is, az elnökség azonban nem fogadta el Bozsik Péter szakmai beszámolóját. Ekkor a szakvezető felajánlotta lemondását, amit az elnökség tagjai egyhangúlag elfogadtak.

- Lemondásom legfőbb oka az, hogy a jövőre vonatkozó szakmai elképzeléseink nem egyeznek meg az elnökségi tagok elvárásaival - nyilatkozta bejelentése után az mlsz.hu-nak Bozsik Péter. - Úgy érzem, szövetségi kapitányi ténykedésem ideje alatt megtettem mindent, amit lehetett. Becsülettel végeztem munkámat, lelkiismeretem minden szempontból tiszta. Sajnálom, hogy így alakult, bízom abban, hogy a jövőben a válogatott jobb eredményeket ér majd el.

A kapitány lemondásával kapcsolatban nyilatkozott honlapunknak Kisteleki István, az MLSZ elnöke is.

- Sajnálom, hogy így alakult, hiszen ez részben az én személyes kudarcom is - mondta el a szövetség első embere honlapunknak. - Bozsik Péter nagyon becsületes munkát végzett, de sajnos követett el szakmai hibákat is, és az elnökség nem úgy képzeli el a jövőt, mint ahogyan azt a kapitány beszámolója körvonalazta. Ki kell jelentenem: mindenkinek vállalnia kell az adott munkakör felelősségét. A szövetség valamennyi alkalmazottságót megkövetelendő, hogy a lehető lelegnagyobb szaktudással és hatékonysággal végezze munkáját - most is értékelés történt. Nem a magyar futball általános helyzetét kértük számon Bozsik Péteren, hanem a négy Európa-bajnoki selejtezőt... A szakmai kérdések mellett azonban a jövő szempontjából nagyon fontos, hogy az állam is szerepet vállaljon a magyar labdarúgás fejlődésében.

Egyelőre nincs új jelölt a szövetségi kapitányi posztra, a november 15-i, Kanada elleni barátságos mérkőzésen minden bizonnyal megbízott szakvezető irányítja majd együttesünket, s az új kapitány kinevezése csak a találkozó után kerül napirendre.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...