Korcsmár Zsolt régi terve teljesült a fürthi szerződéssel
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2013. május. 14., 15:11
Korcsmár Zsolt régi terve teljesült a fürthi szerződéssel

A magyar válogatott védője hétfőn aláírta szerződését a következő szezont a német másodosztályban megkezdő Greuther Fürth együtteséhez, majd rövid interjút adott az mlsz.hu-nak.

Korcsmár Zsolt három évre szóló szerződést írt alá a jelenleg még élvonalbeli, de ősztől a Bundesliga II-ben szereplő Greuther Fürth együtteséhez. A válogatott védő nyáron csatlakozik új klubjához, addig a Brann játékosaként szerepel a norvég élvonalban.

- Az utóbbi hónapokban több klub érdeklődéséről is lehetett olvasni önnel kapcsolatban. Mi döntött végül a Fürth mellett?
- Valóban voltak más megkeresések is, de több szempontot is mérlegelve a Fürth volt az ideális választás. Fontos volt számomra, hogy német klubhoz igazoljak, mert régi tervem volt a Németországba szerződés, ugyanakkor mindenképpen olyan csapatot akartam választani, ahol jó esélyem van a folyamatos játéklehetőségre. A Fürthnél mindkét kitétel megvalósult. Egy klubváltás mindig bizonyos kockázatokkal jár, de a tárgyalások során az volt a benyomásom, hogy új csapatomnál megkapom a lehetőséget bizonyításra, és ha nem teljesítek rosszul, számolnak velem az első csapatban.

- Miért éppen Németország volt a cél?
- Úgy gondolom, ez a bajnokság fekszik nekem a legjobban, itt tudom kihozni magamból a maximumot. A német labdarúgás sokat fejlődött az utóbbi években, nagy kihívás itt szerepelni, emellett nagyon tetszik a klubok felépítése és a labdarúgást körülvevő közeg.

- Az sem vette el a kedvét, hogy éppen egy kieső csapatba szerződik?
- Amikor elkezdtük a tárgyalásokat, már látszott, hogy várhatóan kieséssel fejeződik be a szezon a Fürth számára. A vezetők éppen ezért már a jövőre terveztek, úgy kerestek meg, hogy szeretnének egy visszajutó csapatot építeni, és ebben számítanának rám. Számomra ez egy tökéletes terv, hiszen amennyiben elérjük a kitűzött célt, és egy-két éven belül feljut a csapat, akkor teljesül az álmom, és a Bundesliga élvonalában szerepelhetek, ellenkező esetben esélyem nyílhat a továbblépésre. Fürthben jobban szem előtt leszek, s ha egy-két jó szezont futok, akkor is eljuthatok az élvonalba, ha a csapat esetleg nem tudja kiharcolni a feljutást.

- A német másodosztály előrelépést jelent a norvég élvonalhoz képest?
- Szerintem magasabb szint a Bundesliga II, elég csak azt megnézni, hogy milyen klubok szerepelnek a ligában. Nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, nagy múltú, kiváló játékosállománnyal rendelkező csapatok alkotják a mezőnyt, szerintem minden szempontból előrelépés számomra a fürthi szerződés. Az sem mellékes, hogy a válogatottnál is jobban szem előtt leszek, mint Norvégiában.

- Hogyan tekint vissza a Norvégiában eltöltött közel három évre?
- Amiben fejlődnöm kellett az elmúlt két-három évben, abban Bergenben előre tudtam lépni, ezért nagyon hasznos volt a norvég élvonalban eltöltött időszak. Rá voltam kényszerítve a magasabb tempóban való játékra, javultam az egy az egy elleni párharcokban, agresszivitásban, emellett próbáltam kitűnni abban, amiben jó vagyok, vagyis a kreativitásban, a támadásépítésben. Amit Norvégiában tanultam, hozzásegített ahhoz, hogy komplettebb védő váljon belőlem. A váltás egyetlen negatívuma, hogy olyan csapatot hagyok ott, amit nagyon megszerettem az elmúlt években. Jól éreztem magam a Brann játékosaként, sokat köszönhetek a klubnak, ezért már most érzem, hogy nehéz lesz a búcsú.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...