Kiütéses vereséget szenvedtünk Amszterdamban
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2013. október. 11., 22:53
Kiütéses vereséget szenvedtünk Amszterdamban

A magyar válogatott 8-1-re kikapott a hollandoktól az amszterdami világbajnoki selejtezőn.

A holland válogatott már korábban kiharcolta a világbajnoki részvételt, de Louis van Gaal szövetségi kapitány nem tette meg azt a szívességet, hogy ne a legerősebb összeállításában küldje pályára együttesét. A mieinknél Böde Dániel és Németh Krisztián személyében két támadó volt a pályán, de sok szerepük sajnos nem volt az első félidőben. A hollandok gyorsan kézbe vették az irányítást, de az első negyedórában még csak szögletekig jutottak, amiből helyzetük is adódott, de a vezető gól elmaradt. Nem úgy a 16. percben, amikor Janmaat jobb oldali beadása után Robin van Persie fejelt 5 méterről a kapunkba (1-0). A 25. percben újabb gólt eredményezett a holland fölény, ezúttal is egy beívelést nem tudtunk levédekezni, Kevin Strootman pedig 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-0).

A magyar válogatott nagyon mélyen védekezett, magára húzta a hollandokat, csak másodpercekre szabadult fel a 16-osunk előtere, ha szereztünk is labdákat, nem tudtuk megtartani azokat. A 38. percben De Jong próbálta beemelni a védősor mögé a labdát, Korcsmár blokkolt ugyan, de Jermaine Lens érkezett a 16-os vonalánál és a jobb alsó sarokba helyezett (3-0). A szünet előtt kevés támadásaink egyike futott a pályán, de a hollandok labdát szereztek, villámgyors kontrát indítottak, amelyet Robin van Persie góllal fejezett be (4-0).

A szünetben Egervári Sándor kettőt cserélt, Hajnal Tamás és Kádár Tamás hagyta el a pályát, és Elek Ákos valamint Devecseri Szilárd érkezett a helyükre. A második félidő magyar góllal kezdődött, Bruma kezezett a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Dzsudzsák Balázs értékesítette (4-1).

A gólunk nem változtatott a játék képén, az 53. percben Van Persie harmadik találatát jegyezte, Robben passza után 5 méterről, abszolút ziccerben lőtt a kapuba a kiszolgáltatott Bogdán Ádám mellett (5-1). A félidő második felében a hazaiak visszavettek a tempóból, nem volt akkora nyomás a kapunkon, mint azt megelőzően, de ekkor már minden összeesküdött ellenünk: a 65. percben a menteni igyekvő Devecseri saját kapujába fejelt egy bal oldali beadás után (6-1), a hajrában pedig két védhetetlen szabadrúgással alakult ki a végeredmény, előbb Rafael van der Vaart lövésénél a sorfalban álló Vanczák Vilmos fején változtatott irányt a labda, majd jutott a kapunkba (7-1), végül Robben mesteri csavarása után készülődhettünk ismét középkezdéshez (8-1).

A végeredmény mindent elmond a mérkőzésről, ezen az estén sajnos nem voltunk egy súlycsoportban a hollandokkal.

A csoport másik két mérkőzésén érvényesült a papírforma, a románok 4-0-ra nyertek Andorrában, a törökök pedig 2-0-ra legyőzték Észtországot, így a mieink visszacsúsztak a negyedik helyre a tabellán.

Vb-selejtező mérkőzés, Amszterdam
Hollandia–Magyarország 8–1
Gólszerzők:
Van Persie 16., 42., 53., Strootman 25., Lens 37., Devecseri 64. – öngól, Van der Vaart 85., Robben 90., ill. Dzsudzsák 47. (11-esből)

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...