Kiss László: Erre az eredményre lehet építeni
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. június. 09., 11:00
Kiss László: Erre az eredményre lehet építeni

A Kanada elleni 1-0-ás vereséget követően Kiss László, női válogatottunk szakvezetője úgy véli, csapatunk még sokat léphet előre.

A Telkiben rendezett keddi felkészülési mérkőzésen a mieink kiegyenlített meccsen 87 percig döntetlenre álltak a világbajnoki résztvevő, világranglista-hatodik Kanada ellen, a vendégek csak a hajrában tudták bevenni a magyar kaput. Kiss László szövetségi edző két nappal a találkozót követően úgy fogalmazott: a keddi mérkőzésre lehet építeni a jövőben.

 

- Egy kicsit lehiggadva már másképp látom a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy olyan eredményt értünk el, amire lehet építeni a jövőben, azonban úgy érzem, ez a válogatott még ennél is többre képes. Nem kellett volna szerencse ahhoz, hogy döntetlen legyen a meccs, elegendő lett volna hozzá annyi, hogy ne legyen pechünk a hajrában. Az első félidőben voltak szép támadásaink, az itt mutatott játék tetszett, a második félidőben nyújtott támadójáték azonban kevésbé. A védelem végig nagyon jó volt, Szőcs Réka remekül védett. Összességében elégedett vagyok, de nem elégszem meg, mindig jobb és jobb eredményt szeretnék elérni az együttessel. Bízom benne, hogy a jövőben még jobbak leszünk, és a jó eredmények hatására egyre több lány kap kedvet a labdarúgáshoz, ami a női futball felemelkedésének kulcsa lehet.

 

A játékosok a meccs után úgy vélekedtek: Kanada nem volt félelmetes ellenfél a pályán, azt azonban elismerték, hogy fizikálisan jobban bírták a mérkőzést a vendégek.

 

- Nagyon jól játszottunk, igyekeztük betartani az edzői utasításokat - fogalmazott Pádár Anita, a válogatott támadója. - Sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani a döntetlent, mert az valóban egy világraszóló eredmény lehetett volna. Az első félidőben mi is szerezhettünk volna gólokat, a második félidőben azonban kicsit elfáradtunk, amit a hajrában kihasznált az ellenfél.

 

- Hajtós mérkőzés volt, az első félidőben jól helytálltunk, ha értékesíteni tudjuk egyik helyzetünket, nagy meglepetést is okozhattunk volna - vélekedett a rendkívül magabiztosan védő, és az első félidőben bravúrokat is bemutató Szőcs Réka. - A vereség ellenére sem vagyunk szomorúak, a világ hatodik legjobb csapata ellen a szoros vereség is jó eredménynek számít.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...