Kellemetlen ellenfél volt Kuvait
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2013. június. 07., 22:30
Kellemetlen ellenfél volt Kuvait

A csütörtöki, Kuvait elleni győzelem után a válogatott játékosai elismerték, hogy az első félidő nem volt az igazi, a másodikban viszont több gólt is szerezhettek volna.

A győri mérkőzésen egy gól döntött a magyar válogatott javára, de a két kapufánk és több kihagyott helyzetünk is mutatja, hogy megérdemelten szereztük meg a győzelmet. A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs főleg a második félidőben volt elemében, a szünet után többször megbolondította védőjét, beadásaiból veszélyes helyzeteink adódtak, emellett gólpasszt adott és lőtt egy kapufát is.

- Kellemetlen ellenféllel játszottunk, akik felvállalták saját térfelükön a rövid passzokat, cseleket. Ha nehezen is, de hoztuk a kötelező győzelmet, főleg a második félidei játékunknak köszönhetően - mondta a lefújás után Dzsudzsák. - Ekkor többször kerültünk mögéjük, helyzeteket dolgoztunk ki, jó beadásaink voltak, remélem, a közönséget is sikerült valamennyire kiszolgálnunk. Végül egyik legnagyobb erősségünket használtuk ki, egy pontrúgás után voltunk eredményesek. Nehéz hetem volt, örültem volna, ha a kapufámnál befelé pattan a labda, de azért így sem vagyok elégedetlen, hiszen csapatkapitány lehettem, bízom benne, hogy ősszel hasonló helyzetben bemegy a lövésem, és az a gól sokkal fontosabb lesz majd.

Vanczák Vilmos a románok elleni találata után Törökországban is közel járt a gólszerzéshez, most ismét eredményes tudott lenni. A Sion hátvédje abba a kapuba fejelte a győztes találatot, amelyikbe három éve élete első válogatott gólját is lőtte.

- Az első félidőben is volt néhány lehetőségem, az egyiknél a kapus szépet védett, annál az esetnél kicsit mögém jött a labda, ezért nem tudtam jobban helyezni. A szünet előtt nem igazán ment a játék a csapatnak, nem tudtuk megjátszani a labdákat, egyszerű passzokat is elrontottunk, és nem mozogtak megfelelően együtt a csapatrészek, nagy területet hagytunk az ellenfélnek. A második félidő már biztató volt, de a helyzetek kihasználásban lehettünk volna jobbak is - így Vanczák.

Korcsmár Zsoltnak és a védelemnek nem akadt sok dolga a meccsen, amikor viszont a kuvaitiak eljutottak a kapunk előterébe, oda kellett figyelni rájuk, mert bátran és jól cseleztek.

- Örülök, hogy nyertünk és kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, a helyzetek alapján megérdemelt a sikerünk - értékelt Korcsmár Zsolt. - Felkészültünk a kuvaitiakból, de más a videós elemzés és más testközelből látni, hogy valóban ügyesen játszanak. Voltak azért hiányosságaik is, ezeket kellett volna többször kihasználni. A győzelem mindenesetre megvan, boldogan mehetünk nyaralni.

Lovrencsics Gergő egy félidőt kapott élete első válogatott mérkőzésén, és bár a gólszerzés elmaradt, több veszélyes megmozdulással is bizonyította meghívója jogosságát.

- Szerettem volna bizonyítani első válogatott meccsemen, mert a célom, hogy máskor is pályára lépjek címeres mezben. Sajnálom, hogy nem tudtam gólt szerezni valamelyik helyzetemből, de a győzelem a legfontosabb, remélem, lesz még hasonló élményben részem a válogatottnál - fogalmazott a válogatott újonca.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...