Juhász Roland visszakerül a kezdőcsapatba
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. szeptember. 05., 16:00
Juhász Roland visszakerül a kezdőcsapatba

A magyar válogatott ma kora délután megérkezett Kisinyovba, a moldávok elleni keddi Eb-selejtező helyszínére.

A válogatott a tervezett 20 fős keret helyett 19 játékossal érkezett meg Moldovába, Lipták Zoltán ugyanis még érzi kisebb sérülését, és a szakmai stáb úgy döntött, nem érdemes egy komolyabb sérülést kockáztatni a védő szerepeltetésével, így a futballista nem tartott a csapattal.

 

Az ebéd után Egervári Sándor, valamint Juhász Roland és Elek Ákos vett részt a válogatott sajtótájékoztatóján. A moldáv újságírók a két csapat 2007-es összecsapásáról próbálták faggatni Egervári Sándort, ám a szövetségi kapitány nem kívánt a négy évvel ezelőtti (3-0-ás moldáv sikerrel végződő) mérkőzéssel foglalkozni, mivel akkor még nem ő irányította az együttest. A tavalyi, budapesti selejtező kapcsán azonban elmondta: egységes, szervezett moldáv csapattal szemben sikerült 2-1-re győznünk, és az a találkozó is bizonyítja, hogy holnap nehéz dolguk lesz a mieinknek.

 

Elek Ákos a tavalyi meccs kapcsán kijelentette: teljesen más volt a szituáció a budapesti összecsapás előtt, hiszen egy svédországi vereség után, jelentős teherrel a vállán lépett pályára válogatottunk, most viszont egy önbizalommal teli magyar csapat várja a találkozót. Juhász Roland hozzátette: senki se gondolja, hogy eufórikus állapotban van a válogatott, utoljára szombaton volt beszédtéma a svédek legyőzése, azóta már kizárólag a moldávok elleni selejtezővel foglalkoznak a játékosok.

 

Újságírói kérdésre válaszolva Egervári Sándor határozottan kijelentette: Juhász biztosan a kezdőcsapat tagja lesz, mivel alapembere az együttesnek, és ha játékra kész állapotban van, övé az egyik hely a védelem tengelyében. A szövetségi kapitány a kezdőcsapatról nem adott ennél bővebb információt, csak közvetlenül a találkozó előtt hirdeti ki, kik kezdenek a 19.45-kor kezdődő összecsapáson. A mieink ma helyi idő szerint 19.30-kor edzenek a holnapi találkozó helyszínén, a kisinyovi Zimbru-stadionban.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...