Jövő héten újabb összetartáson a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2014. február. 17., 18:26
Jövő héten újabb összetartáson a válogatott

Pintér Attila hétvégén légióslesen járt, és a finnek elleni keret kihirdetése előtt még egyszer megnézi a válogatottnál számításba vett, itthon játszó futballistákat.

Az A-válogatott szakmai stábja hétvégén a német másodosztályú Greuther Fürth hazai bajokiján, illetve a Red Bull Salzburg grazi fellépésén járt, hogy szemügyre vegye a válogatottnál számításba vett légiósok játékát. Pénteken Stieber Zoltán lépett pályára (Korcsmár Zsolt ugyanakkor sérülés miatt nem játszhatott a Karlsruhe ellen 1-1-re végződő találkozón), szombaton pedig Gulácsi Péter védte a vendégek kapuját a Sturm Graz-Red Bull Salzburg (1-4) mérkőzésen.

- Pénteken, a Fürth mérkőzésén elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy a válogatottnál is számításba vehető két játékos milyen játékrendszerben és milyen formában futballozik klubcsapatában - mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány. - A meccs után mindkettőjükkel tudtam személyesen is egyeztetni, így a korábbi telefonbeszélgetésünk után részletesebben vázolhattam előttük a válogatott szakmai koncepcióját. Másnap a Salzburg meccsét néztük meg, amelyen Gulácsi Péter tizenegyest védett és azt a kevés dolgát, ami akadt magabiztosan oldotta meg. Hasznos hétvége áll mögöttünk, hiszen minél több információra van szükségünk ahhoz, hogy lássuk, adott esetben hogyan tudjuk beépíteni a válogatottba a külföldön játszó labdarúgókat.

A finnek elleni, március 5-i (ETO Park, 18.00) felkészülési mérkőzés előtt a szövetségi kapitány még tart egy egynapos edzőtáborozást Telkiben, és csak ezt követően véglegesíti keretét a mérkőzésre.

- Jövő hétfőn tovább folytatódik az összetartások sora Telkiben. Mostantól már csak egynaposak lesznek az edzőtáborozások, hiszen közeleg a bajnoki rajt, és igyekszünk szem előtt tartani a klubok érdekeit is
- tette hozzá Pintér Attila.

Az utóbbi napokban több lapban is lehetett olvasni arról, hogy a magyar-nigériai kettős állampolgárságú Otigba Kenneth hamarosan válaszút elé érkezhet, és döntenie kell, hogy a jövőben melyik válogatottban szeretne pályára lépni. Pintér Attila a Heerenveen játékosával kapcsolatban elmondta: őt is szerette volna megnézni klubcsapatában, de nem adódott erre lehetősége.

- Eddig sem volt ismeretlen számomra Otigba Kenneth, az U21-es válogatott színeiben többször is láttam őt játszani, többek között Győrben, az osztrákok elleni őszi Eb-selejtezőn. Emellett konzultáltam Róth Antal volt U21-es kapitánnyal, így friss információim vannak róla. A feszített menetrend, az összetartások és a törökországi edzőtáborozásunk miatt korábban nem tudtunk időt szakítani a légiósok megtekintésére, amikor pedig lehetőség nyílt volna arra, hogy kiutazzak Hollandiába, Otigba nem játszott, más játékos kapott szerepet a posztján.
- fogalmazott a szövetségi kapitány.

Jegyinformációk

A magyar válogatott március 5-én, 18 órától a győri ETO Parkban Finnország ellen játssza idei első felkészülési meccsét, amely egyben Pintér Attila szövetségi kapitány bemutatkozó mérkőzése lesz. A mérkőzésre rendkívül kedvező áron (elhelyezkedéstől függően 500, illetve 1000 forintért) kaphatóak a jegyek, a szurkolók a Ticket Express irodáiban, vagy interneten vásárolhatják meg belépőiket. Az interneten megvásárolt jegyek díjmentesen átvehetők a Ticket Express három budapesti irodájában, valamint lehetőség van azok otthoni kinyomtatására, ez szintén díjmentes szolgáltatás.

A győri stadionban külön gyerekszektorokat alakítunk ki, ide iskolák, egyesületek válthatnak belépőket. Ezekbe a szektorokba ingyenes a belépés, minden 9 gyerek után 1 felnőtt kísérő kötelező (a jegy ingyenes a gyerekeknek és a kísérőknek egyaránt). A szektorba ezúttal, rendhagyó módon, középiskolák és felsőoktatási intézmények jelentkezését is várjuk!

Kérjük, hogy az intézmények/egyesületek jegyigényeiket a gyermekjegyek@mlsz.hu címre küldjék, az alábbiak szerint:

- Intézmény/Egyesület neve
- Kapcsolattartó felnőtt kísérő, neve és telefonszáma
- Létszám (gyermek/tanuló + kísérő egyben)

Belépőket korlátlan mennyiségben lehet igényelni, azonban a jegyigényléseket érkezési sorrendben fogadjuk el a jegyek keretszámára való tekintettel. Arra kérjük az érdeklődőket, hogy annyi jegyet igényeljenek, amennyit ténylegesen fel is használnak, hogy ezáltal biztosítva legyen a részvétel más érdeklődő egyesületek és intézmények számára is. A jegyek átvételének módjával kapcsolatban a visszaigazoló e-mailben adunk tájékoztatást.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...