Japánba utazik az Eb-résztvevő csapat
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. július. 06., 10:15
Japánba utazik az Eb-résztvevő csapat

A májusban, Luxemburgban megrendezett U17-es Európa-bajnokság után a magyar játékosokra ismét komoly feladat vár: az együttes tagjai színvonalas nemzetközi tornán szerepelnek július közepén.

A mieink meghívása a X. Niigatai Ifjúsági Labdarúgó Tornára elismerést jelent, hiszen a helyi csapatok mellett Ausztrália és Dél-Korea együttese vesz részt a rendezvényen, így a magyar válogatott képviseli egyedüliként az európai labdarúgást. Amellett, hogy a fiatalok egy korosztályt előre léptek, és immáron U18-as csapatként szerepelnek, további változás is beállt a válogatott életében, hiszen Both József kérésére a csapat vezetését Várhidi Péter vette át. A sikereket elérő edző, Both József irányítja az MLSZ-ben a korosztályos válogatottak szakmai programját, és most a következő négy korosztály felkészítésére koncentrál.

Jövő vasárnap japán-magyar mérkőzés
Az új szövetségi edző vezetésével komoly munkát végezhetnek a keret játékosai, akik már ezen a héten, szombaton edzőtáborba vonulnak, és a hét végét együtt töltik a hétfői utazást megelőzően. Ezt követően szerdán a Fukusima csapatával játszanak felkészülési mérkőzést a fiatalok, s július 15-én, szombaton kezdődik meg a nemzetközi torna hivatalos programja. Koman Vladimirék (képünkön) az első napon a Niigatai tartományi válogatott ellen szerepelnek, majd másnap a japán válogatottal mérkőznek meg. A hatcsapatos tornán (amelynek során a másik ágon Ausztrália és Dél-Korea mellett a japán Albirex együttese szerepel) a csoportban elért helyezéstől függ, hogy a hétfői zárónapon melyik gárda ellen léphet pályára Várhidi Péter csapata.

A magyar U18-as keret
Balikó Milán (MTK Budapest), Gulácsi Péter (MTK Budapest), Nagy Tamás (MTK Budapest), Lengyel Dániel (MTK Budapest), Gál András (MTK Budapest), Szekeres Adrián (MTK Budapest), Debreceni András (Budapest Honvéd), Pésinger Ádám (MTK Budapest), Dudás Ádám (Győri ETO), Rása Gergő (MTK Budapest), Nagy Olivér (Újpest FC), Koman Vladimir (Sampdoria), Szabó László (MTK Budapest), Nikházi Márk (MTK Budapest), Tóth Péter (Újpest FC), Kocsis Ferenc (Budapest Honvéd), Szolnoki Péter (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Újpest FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...