Igazi csapat volt a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. szeptember. 07., 11:08
Igazi csapat volt a válogatott

Nemzeti együttesünk a szerda esti Európa-bajnoki selejtezőn 3-1-re győzött Zsenicán Bosznia-Hercegovina csapata ellen. Magabiztosan, jól futballozó válogatottunk góljait Huszti Szabolcs, Gera Zoltán és Dárdai Pál szerezte.

Bíztak egymásban és önmagukban

Csapatunk kapitánya, Dárdai Pál a jó játék mellett egy higgadt góllal is kivette a részét a győzelemből. A középpályás biztos pontja volt válogatottunknak, eredményesen vett részt a bosnyák akciók szűrésében, és hatékonyan segítette a támadójátékunkat is.
- Véleményem szerint a bizalom volt az, ami a leginkább kellett a sikerhez - vélekedett Dárdai Pál. - Bíztunk magunkban és egymásban, és ez nem csak a mérkőzésre vonatkozik, hanem az elmúlt napokra is. Tudtam, hogy akár Tóth Balázsnak, akár Gera Zoltánnak, akár Molnár Balázsnak passzolok, jó helyen lesz a labda, senki sem játszik önbizalom nélkül, támadásunk tovább fejlődik, akárkit hozok játékba. Nem csak szavakkal biztattuk egymást, hanem azzal, hogy passzoltunk, játékba hoztuk a társakat. Így mindenki érezte: ez egy csapat, amelynek tagjai elismerik és tisztelik a többiek képességeit.

Király Gábor magabiztosan, jól védett, nyomát sem lehetett felfedezni annak, hogy a kapust elbizonytalanította volna a szombati, Norvégia elleni kudarc. Úgy teljesített, ahogy azt várhatjuk tőle, s határozottan, jól irányította védelmünket is.
- Győzelmünk több tényezőnek köszönhető - fejtegette a Crystal Palace kapusa. - Talán az a legfontosabb, hogy kiválóan alkalmazkodtunk az ellenfél játékstílusához, és meg tudtuk mutatni, hogy képesek vagyunk magabiztosan, jól futballozni idegenben is - még akkor is, ha egy olyan meccs van mögöttünk, mint a Norvégia elleni találkozó...


Szerdán csoportunk tagjai közül Norvégia hazai pályán 2-0-ra győzött Moldova ellen, Törökország pedig - Frankfurtban - szintén 2-0-ra múlta felül Málta együttesét. Négy csapat is három ponttal áll a tabellán, a mieink rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak az 5. helyre.

A C-csoport állása

1. Norvégia 6 pont (6-1)
2. Törökország 3 (2-0)
3. Bosznia-Hercegovina 3 (6-5)
4. Görögország 3 pont (1-0)
5. Magyarország 3 pont (4-5)
6. Moldova 0 (0-3)
7. Málta 0 (2-7)

Kapcsolódó anyagaink:

A mérkőzés online közvetítése
Győzelem nagyszerű játékkal


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...