Huszti-góllal szerzett pontot a Hannover
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2008. február. 02., 19:07
Huszti-góllal szerzett pontot a Hannover

Németországban légióskodó válogatottjaink jó hétvégét zártak, Huszti Szabolcs tizenegyesből betalált a Hamburg hálójába, Hajnal Tamás együttese pedig magabiztosan nyert.

A Hannover a bajnoki címre is esélyesnek tartott Hamburghoz látogatott, és meglepetésre a 41. percben megszerezte a vezetést: Schulz-cal szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, Huszti Szabolcs pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt. A Hamburg a 71. percben egyenlített, de a győztes gólt nem tudta megszerezni, így Husztiék ponttal távoztak a kikötővárostól.

Hajnal Tamás együttese is jól kezdte az évet, a Karlsruhe magabiztosan, 2-0-ra verte a Nürnberget, a magyar irányítót a 90. percben cserélték le.

Angliában Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion már a 3. percben hátrányba került a Burnley ellen, de még a szünet előtt egyenlített, fordulás után pedig Bednar révén a győztes gólt is megszerezte. A magyar válogatott csapatkapitánya végig a pályán volt.

A Plymouth ezúttal nem járt szerencsével hazai pályán, az egyetlen találatot hozó meccset végigjátszó Halmosi Péter sem tudta megakadályozni, hogy a Hull megszerezze mindhárom pontot.

Bemutatkozott az olasz Serie B-ben Filkor Attila, akit a napokban a Grosseto együttesének adott kölcsön az Inter. A fiatal középpályás (aki ezúttal nem tagja a válogatott szűk keretének) a 63. percben állt be a Brescia elleni, idegenbeli mérkőzésen, csapata 1-0-ás vezetésről 4-1-re kikapott. A hazaiaknál Vass Ádám eltiltás miatt nem játszhatott, Feczesin Róbert a cserepadról nézte végig a mérkőzést. Rajczi Péter az utolsó negyedórában lépett pályára a Pisa színeiben, csapata 5-1-es győzelmet aratott a Frosinone otthonában.

A PSV Eindhoven ismét nyerni tudott a holland pontvadászatban, a címvédő az AZ Alkmaar otthonából hozta el a három pontot. Dzsudzsák Balázs kezdő volt a 2-0-ás végeredményt hozó meccsen, és végigjátszotta a kilencven percet. A magyar támadó ezúttal 'fél gólpasszt' adott: a vendégek első találata úgy született, hogy Dzsudzsák távoli bombáját követően a labda a keresztlécen csattant, s a kipattanót Lazovic a hálóba bólintotta.

Juhász Roland is győzelmet ünnepelhetett a belga bajnokságban szereplő Anderlechtben, válogatottunk védője végig a pályán volt, csapata egy tizenegyesgóllal 1-0-ra tudott nyerni a Dender ellen.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...