Higgadtan kell játszanunk
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. szeptember. 06., 10:27
Higgadtan kell játszanunk

Bozsik Péter szövetségi kapitány kedden délután az 1984-es téli olimpia megnyitójának helyszínén tartott edzést a válogatott keret tagjainak. A mintegy kétórás tréningen érezhető volt, hogy a játékosok már talpra álltak a szombati, Norvégia elleni vereség után, és készen állnak a következő feladatra.


Az új feladat a fontos

Amint arról Zoran Kuntics és Nagy Tamás is tájékoztatta a kapitányt, félelmetes ellenfél vár a mieinkre szerda este a közép-boszniai gyárváros, Zsenica stadionjában. A Málta elleni 5-2-es sikernek köszönhetően az ország futball-lázban ég: a fiatalok Szarajevó utcáin bosnyák mezben sétálgatnak, és a belépőket is dupla áron kínálják a feketepiacon.

Az edzésen a megszokott gyakorlatokon kívül a csapat tagjai Détári Lajos vezetésével kislabdás játékkal is csiszolták technikájukat. Gera Zoltán Fehér Csaba segítségével a gyengébbik, azaz a bal lábával gyakorolta az íveléseket, indításokat.

A tréning után Bozsik Péter nyilatkozott honlapunknak. - Beárnyékolja a felkészülést a szombati vereség, mégis próbáltunk az új feladatra koncentrálni, és felszabadultan készülni a vendégszereplésre - monda a szakvezető. - Ez olykor látszott is: bár két-háromérintős játékot kértem a futballistáktól az egymás elleni játéknál, ők egy-egy érintéssel is jól oldották ma meg a helyzeteket.


Higgadt futball és labdatartás

A kapitány azt is elárulta, több variáción is gondolkodik a szerdai taktikát illetően és még nem döntött a kezdőcsapat összetételéről. - Biztos vagyok abban, hogy nagy önbizalommal és vehemenciával támadnak majd le bennünket a bosnyákok, és ez ellen csak a higgadt futball és a labdatartásra épülő játék lehet az ellenszer. A budapesti mérkőzés előtt szinte senki nem tippelt a válogatott ilyen különbségű vereségére, most pedig a győzelmünkben nem hisznek sokan. Ahogyan ott borult a forgatókönyv, itt is születhet meglepetés - vélekedett a szakvezető.

Jó előjel lehet a mieink számára, hogy a csapatot a főváros szélén, a hegyek között található Exlusive Hotelben szállásolták el a házigazdák. Alig egy hónapja itt lakott a francia csapat is, amely 2-1-es sikerrel távozott Szarajevóból. A bosnyákok vigyáznak a mieinkre: a hotel előtt két rendőr poszol, hogy távol tartsa az illetékteleneket.

Optimistán várja a találkozót Détári Lajos is, de az edző a bosnyák újságíróknak felelve úgy fogalmazott, a vereség sem lenne tragédia, hiszen a folytatásban még harminc pontot gyűjthet a csapat.

Bozsik Péter a nagy melegre való tekintettel (várhatóan 26 Celsius-fok lesz Boszniában) törölte a szerdai programból a délelőtti átmozgató edzést, ami helyett a keret tagjai a szálló melletti parkban sétával készülnek a délutáni összecsapásra.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...