Hiányzott a bátorság és a tűz
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. október. 08., 16:49
Hiányzott a bátorság és a tűz

Válogatottunk szombat este, Európa-bajnoki selejtezőn 1-0-ra alulmaradt Törökország együttesével szemben. A kudarc miatt azonban nincs idő keseregni, szerdán újabb selejtező következik: Bozsik Péter együttese Máltán lép pályára.

A szombati találkozót természetesen értékelték a válogatott vezetői és játékosai. Közösen és egyenként, a szobájuk magányában is átélték a Törökország ellen meccs perceit - s a tapasztalatokat igyekeznek majd hasznosítani szerdán.

Egyszer már talpra állt a csapat...

Juhász Roland, a magyar válogatott középhátvédje a szombati mérkőzésen szinte hiba nélkül oldotta meg a rettegett hírű török csatár, Hakan Sükür őrzését, majd a hajrában, Bozsik Péter szövetségi kapitány utasítására előrement a támadósorba. - Szerintem játékban nem múltak bennünket fölül a törökök - mondta az mlsz.hu-nak nyilatkozva az Anderlecht játékosa. - Úgy érzem, egészen a mérkőzés végéig volt esélyünk arra, hogy egyenlítsünk, ezért is mentem előre a finisben. Roppant nehéz dolga volt Torghelle Sanyinak az első félidőben, ez a védelemből nézve is egyértelmű volt. Amikor előrementem, magam is megtapasztalhattam, mit jelent három védővel küzdeni az előrejátszott labdákért. Sajnos, egy-két fejesen kívül nem tudtam veszélyt teremteni, és nem sikerült gólt szereznünk. Ezzel együtt nem keseredtünk el teljesen, ilyen a futball: egy vereség után következhet egy fontos győzelem. Egyszer, a Norvégia elleni vereség után már talpra állt a csapat, Boszniában bizonyítottunk, éppen ezért mondom, a folytatásban is számolni kell a magyar válogatottal!

Máltán elszántabb játék kell

Détári Lajos, a válogatott szövetségi edzője szerint ha Gera Zoltán szabadrúgása után gól születik, minden másképp alakult volna. - Bár a törökök kétségtelenül lendületesebb, összeszokottabb játékkal rukkoltak elő, úgy érzem, ha Gera Zoli szabadrúgása után a labda a kapuba kerül, akár meg is fordíthattuk volna az eredményt, hiszen lélektanilag nagyon jól jön egy, a hajrában szerzett gól. Ugyanakkor hozzá kell tenni, a vereség nem elsősorban a balszerencse számlájára írható, mert el kell ismernünk, hogy a csapat nem játszott elég bátran és határozottan. Ennél sokkal magabiztosabb és elszántabb futball kell a sikerhez, tehát Máltán jobban kell teljesítenünk.

Kabát: térdszalag-sérülés

A szombati találkozó után kiderült, hogy az Eb-selejtező szünetében csereként beállt Kabát Péter térdszalagja megsérült. Az első orvosi diagnózisok szerint legalább két hét kihagyás vár a Pasching futballistájára, ezért a csatár a jövő szerdán Málta ellen bizonyosan nem léphet pályára. Válogatottunk kedden utazik a szigetországba, és szerda este La Vallettán mérkőzik meg a máltai együttessel.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...