Hat újonccal döntetlen a dánok ellen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2014. május. 22., 22:16
Hat újonccal döntetlen a dánok ellen

Kétszer is megszereztük a vezetést a dánok ellen a debreceni Nagyerdei Stadionban, de a skandinávok mindkétszer egyenlítettek, így döntetlennel ért véget a két csapat felkészülési meccse.

Pintér Attila három újoncot jelölt a dánok elleni kezdőcsapatba, Gulácsi Péter, Korhut Mihály és Lang Ádám is először kapott lehetőséget a bizonyításra a felnőtt válogatottban. A Nagyerdei Stadionban telt ház, 20 ezer néző várt a csapatokra, ennek megfelelően kitűnő hangulatban kezdődött a találkozó.

Az első félidőben mezőnyben jól játszott a magyar válogatott, a dánok nem tudtak mezőnyfölényt kialakítani, és komolyabb helyzetük sem volt. Nem úgy nekünk: a 25. percben Tőzsér Dániel hosszú felívelését követően Dzsudzsák Balázs vette a labdát a lesre játszó védők között, majd a kifutó kapus mellett higgadtan a hálóba gurított (1-0). A dánok legnagyobb lehetősége egy szabadrúgás után adódott, Christian Eriksen lövését védte vetődve Gulácsi Péter.

A szünetben hármat cserélt Pintér Attila, míg dán kollégája, Morten Olsen négy helyen változtatott csapatán. Nálunk további két újonc lépett pályára, a 19 éves Kalmár Zsolt és Varga Roland is első válogatottságát jegyezte (a nem sokkal később beállt Szabó János lett a hatodik debütáns). A frissítés a dánoknak sikerült jobban, míg a szünetig teljesen kiegyenlített volt a játék, addig a fordulást követően a vendégek sokkal gyorsabban, veszélyesebben játszottak, a mi játékunk pedig nem igazán állt össze.

Érett a dán egyenlítés, az 51. percben Eriksen kapufát lőtt, majd az 56. percben már pontosan célzott, 14 méterről lőtt a hálóba (1-1). A folytatás is a dánoké volt, sorra futottak a pályán az akcióik, és nagy részükből gólhelyzet alakult ki. Mi kevesebbszer jutottunk el az ellenfél kapujáig, amikor viszont sikerült, gól lett belőle: a 70. percben Koman remek bal oldali beadása után Varga Roland előzte meg védőjét, és fejelt 3 méterről a léc alá (2-1). Sajnos nem sokáig örülhettünk, három perccel később Lasse Schöne nagy gólt lőtt 16 méterről (2-2). A vendégek a győztes gólért hajtottak a hajrában, nem jártak messze az újabb találattól, egy kapufát is lőttek, de az eredmény nem változott, nagyszerű hangulatú, jó iramú mérkőzésen döntetlennel zártak a csapatok.

MAGYARORSZÁG–DÁNIA 2–2 (1-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion. 20 000 néző.
Magyarország: Gulácsi – Varga J., Lipták (Juhász, 57.), Lang, Korhut (Szabó J., 57.) – Pátkai (Kalmár, a szünetben), Tőzsér – Gyurcsó (Koman, a szünetben), Szakály P. (Varga R., a szünetben), Dzsudzsák – Rudolf (Nikolics, 67.)
Dánia: Andersen – Ahlmann, Agger, Kjaer (Würtz, a szünetben), L. Jacobsen – Kvist (Schöne, a szünetben) – Kusk (Rasmussen, a szünetben), Krohn-Dehli (Kahlenberg, 79.), J. Poulsen (Bjelland, a szünetben), C. Eriksen – Braithwaite
Gólszerzők: Dzsudzsák (25.), Varga R. (69.) ill. Eriksen (56.), Schöne (72.)

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...