Három góllal verte Kínát az U21-es válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. június. 02., 18:30
Három góllal verte Kínát az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk második félidei jó játékának köszönhetően három góllal győzte le Kínát a Touloni Tornán.

A magyar U21-es válogatott a kínaiak ellen kezdte meg szereplését a tornán, Róth Antal távollétében Pölöskei Gábor szövetségi edző hirdette ki a mieink kezdő tizenegyét. A válogatott a Gulácsi Péter - Szokol Zsolt, Fiola Attila, Kádár Tamás, Katona Máté - Kiss Máté, Simon Ádám - Gosztonyi András, Balogh Balázs (Balajti Ádám, 52.), Simon Krisztián (Bódi Ádám, 56.) - Futács Márkó (Eppel Márton, 80.) összeállításban lépett pályára.

Együttesünk az előzetes esélyeknek megfelelően már a mérkőzés elején mezőnyfölényre tett szert, a támadások azonban ekkor még nem voltak kellően hatékonyak, sok volt a pontatlanság, ezért a kínaiak eredményesen szűrték az akciókat. Az első félidő legnagyobb helyzetét az ellenfél alakította ki, egy bal oldali szöglet után Pengfei Xie a jobb oldali kapufára fejelte a labdát.

A gólnélküli első játékrészt követően a második félidő már sokkal jobban kezdődött válogatottunk számára, a 42. percben Futács Márkó tette ki a jobb szélre a labdát, Gosztonyi András egy csel után pontosan ívelt a jobb kapufánál lendületből érkező Katona Mátéhoz, aki 4 méterről a hálóba fejelt (1-0). A találat után is támadásban maradtak a mieink, és az 53. percben megszületett a második magyar gól: Futács a felezővonal közeléből egy rágyorsítás után két védőt is becsapva vezette kapura a labdát, majd a kifutó kapus mellett 16 méterről a hálóba helyezett (2-0).

A folytatásban a kínaiak bátrabban kezdtek el támadni, s volt ugyan egy-két lehetőségük, de ezzel együtt a védekezésük szellősebb lett, így a mieink előtt is adódtak újabb helyzetek. A 81. percben a pillanatokkal korábban csereként beálló Eppel Márton csapott le egy hazaadásra, kihasználva a kínai kapus hibáját megszerezte a labdát, majd az üres kapuba passzolt, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

 - Az első félidőben több hibával játszottunk, mint terveztük, ezért a szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy kicsit gyorsabb tempóban, koncentráltabban, de a szervezettséget mindvégig megtartva futballozzunk. A fordulás után feljavult a játékunk, helyzeteket alakítottunk ki, és ezekből gólokat is tudtunk szerezni, ennek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk - értékelt a mérkőzést követően Pölöskei Gábor.

 

A mérkőzés után hazafelé csatlakozott a válogatotthoz a kórházat elhagyó Róth Antal is, akit nagy taps fogadott a csapat buszán. A szövetségi edző megköszönte a szakmai stábnak, és különösen Pölöskei Gábornak, hogy távollétében ellátta a teendőit, majd a csapat visszautazott a szállására.

 

A magyar válogatott szombaton folytatja szereplését a tornán, akkor Mexikó lesz az ellenfél.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...