Halmosi Péter: Sok a kreatív futballistánk
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2008. február. 20., 23:19
Halmosi Péter: Sok a kreatív futballistánk

A Plymouth Argyle kedden idegenben 2-0-ra győzött a Southampton ellen. A vendégek első gólját Halmosi Péter szerezte: válogatott középpályásunk egy kiugratás után 14 méterről bombázott a keresztléc alá.

Plymouthban nagy az öröm, mert a kis kikötőváros együttese utoljára negyven éve nyert a 'Szentek' ellen. Halmosinak is kijutott az elismerésből, a klub menedzsere, Paul Sturrock külön megdicsérte teljesítményét. A sportvezető elmondta: válogatott játékosunknak jelentős része van abban, hogy az Argyle kiegyensúlyozottan, jól szerepel a Championshipben, sőt, kijelentette, hogy Halmosi a csapat egyik legértékesebb tagja.

- Örülök, hogy edzőm elismeri teljesítményemet, szerencsére valóban jó formában vagyok - nyilatkozta honlapunknak Halmosi Péter. - Az utolsó időszakot leszámítva Debrecenben is jól ment a játék, de itt még tovább fejlődhetek. Bár ez 'csak' az angol másodosztály,

Halmosi a magyar-olasz mérkőzésen
egy felmérés szerint Európa legerősebb bajnokságai közé tartozik.

- Csapata jelenleg a hetedik, csak két pont választja el a rájátszást jelentő hatodik helytől. Jól szerepel, pedig a télen, amikor sok játékos - köztük Buzsáky Ákos is - távozott, úgy tűnt, erősen meggyengült.

- Mert valóban meg is gyengült, nekem persze főleg Buzsáky hiányzott. Volt is egy kis visszaesésünk, de azóta már erősítettünk, a vezetők éppen most vettek kölcsön két skót válogatott játékost. A Plymouth néhány éve még a harmadosztályban szerepelt, de tavaly, eddigi legnagyobb sikerét érve el, a tizenegyedik lett a második vonalban. És azóta is fejlődik, ami nagy szó, mert a kiscsapatok egy-egy kiugró teljesítmény után vissza szoktak esni, míg mi most jobbak vagyunk, mint az előző évben.

- Az idei bajnokságban eddig hat gólt szerzett és számos gólpasszt adott. Teljesítménye nem keltette fel más klubok figyelmét?

- Vannak jelentkezők, érdeklődtek irántam az élvonalból is, de úgy tudom, vezetőim azt mondták, kétmillió fontért nem adnak el. Azt hallottam, hogy az áram három és ötmillió között van, ez pedig nagyon sok pénz.

- Akár a Plymouth tagjaként is szerepelhet a Premier League-ben...

- Igen, elérhetjük a rájátszást jelentő helyek valamelyikét, de nagyon nehéz lesz. Meglehetősen kevesen vagyunk a keretben és hatalmas az igénybevétel: márciusban például nyolc tétmeccset játszunk. Ha Ákos még közöttünk lenne, nagyobb lenne az esélyünk, de persze így sem lehetetlen, megtesszük, amit tudunk.

- Tímár Krisztián szintén stabil csapattag, de keveset hallani a januárban érkezett volt újpesti Sándor Györgyről. Ő felépült már sérüléséből?

- Igen, már egészséges, éppen ma játszotta első itteni meccsét, az amatőr együttesünkben. Edzőnk szerette volna látni, milyen állapotban van, ezért nevezte őt a Swindon Town elleni mérkőzésre,
A görögök elleni meccsen
én persze elmentem, hogy szurkoljak neki. Végig a pályán volt, az első félidőben irányítót, a másodikban pedig jobb oldali középpályást játszott, akadt egy veszélyes lövése és egy fejese is. Rendkívül biztató, hogy végig bírta erővel a nem kis iramot az egy-egyre végződött meccsen…

- A válogatott keret tagjai közül többen is meghatározó játékosok klubcsapataikban. Mit gondol, ezt tudjuk majd kamatoztatni a március huszonhatodikai, Szlovénia elleni barátságos meccsen?

- Nagyon remélem, hogy igen. Sok jó játékosunk van, szinte mindenki külföldön szerepel, ami nagy előny, de olykor hátrány is lehet. Ugyanis különböző közegekből érkezünk haza, más-más rendszerben futballozunk, idő kell ahhoz, hogy elsajátítsuk a válogatott taktikáját, kellően összecsiszolódjunk. A mérkőzések előtt azonban erre nem jut túl sok lehetőség, ezért olykor még akadozik a játékunk. Az viszont örömteli, hogy sok a kreatív, kombinatív futballistánk, és erre alapozhat a magyar válogatott. Hiszem, hogy az első idei hazai meccsünkön, Zalaegerszegen győzelemmel köszönthetjük szurkolóinkat.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...