Győztes meccsel zárult az edzőtábor
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2010. július. 27., 19:58
Győztes meccsel zárult az edzőtábor

A magyar olimpiai válogatott kedden délután egy edzőmérkőzéssel zárta háromnapos telki edzőtáborát, a fiatalok a Szolnok élvonalbeli csapatával mérkőztek meg, és 2-1-es győzelmet arattak. A mérkőzésre kilátogatott dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, illetve Vági Márton főtitkár, Berzi Sándor alelnök, Nyilasi Tibor sportigazgató és Both József képzési igazgató is.

Csányi Sándor előbb megtekintette a telki edzőkomplexumot, majd Vági Márton, Berzi Sándor, Nyilasi Tibor és Both József társaságában bemutatkozott az olimpiai válogatott tagjainak, és egy rövid beszédet is tartott a játékosoknak. A szövetség elnöke elmondta, azon dolgozik, hogy minden feltétel adott legyen a válogatottak sikeres szerepléséhez, és azt kérte a futballistáktól, hogy ők is legyenek partnerek a közös munkában, sportemberekhez méltó magatartással végezzék feladatukat. Csányi Sándor ismét leszögezte: nem futballista 'celebeket' akar látni a magyar címeres mezében, hanem olyan labdarúgókat, akik miközben élik a fiatalok normális életét, mindent alárendelnek a futballnak, és a magyar válogatottnak.

A válogatott 2-1-re legyőzte az élvonalbeli Szolnok gárdájátA megbeszélés után az együttes a Szolnok élvonalbeli együttesével mérkőzött meg. Olimpiai válogatottunk a Somodi Bence - Szokol Zsolt, Pintér Ádám, Debreceni András, Zámbó Bence - Tóth Bence, Simon Ádám, Gyömbér Gábor, Kulcsár Dávid - Lencse László, Balázs Zsolt összeállításban kezdte a mérkőzést, majd a második félidőben az Esterházy Mátyás - Szekeres Adrián, Dvorzsák Gábor, Debreceni András, Szabó János - Kulcsár Dávid, Pintér Ádám (Gyömbér Gábor a 70. percben), Pátkai Máté, Balázs Zsolt - Lencse László (Tóth Bence a 70. percben), Szilágyi Péter összetételű együttes játszott.

A mérkőzésen Lencse László szerzett vezetést az olimpiai válogatottnak, majd a szünet után Tóth Bence is betalált az együttesből, a találkozó 2-1-es végeredménnyel zárult.

Róth Antal egyelőre - Rövid idő állt a csapat rendelkezésére, de hasznos volt a kétnapos összetartás, mert testközelből láthattam a játékosokat edzésen, és mérkőzés közben is - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Róth Antal szövetségi edző. - Ezúttal én még csak külső szemlélő voltam, és azt láttam, hogy a futballisták fegyelmezetten játszottak, betartották Egervári Sándor utasításait, igyekeztek végrehajtani a kért taktikai feladatokat. A bajnoki felkészülés utolsó fázisában a játékosok egyelőre eltérő erőállapotban vannak, de mindenki a maximumot hozta ki magából, és biztos vagyok benne, hogy amint elkezdődik a szezon, technikailag is pontosabbak lesznek a labdarúgók. Ez a két nap remek alkalom volt az információszerzésre, rengeteg anyaghoz, elemzéshez hozzájutottam, és személyesen is megismerhettem a játékosokat. A következő napokban folytatom a munkát, fontosnak tartom, hogy mielőbb felvegyem a kapcsolatot a klubedzőkkel, ezért ez a hét ennek a feladatnak a jegyében zajlik majd.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...