Győzelemmel kezdtük az Eb-selejtező tornát
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. szeptember. 23., 17:20
Győzelemmel kezdtük az Eb-selejtező tornát

U17-es válogatottunk győzelemmel kezdte szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán.

Pisont István szövetségi edző együttese a fehérorosz korosztályos csapat ellen kezdte meg a minitornát Telkiben. A mieink a Hrabina Alex - Baksa Dénes, Asztalos Dávid, Kovács Tamás (Kalmár Zsolt, 65.), Tamás Krisztián - Fényes Szabolcs (Németh Márió, 46.), Nagy Dominik, Ács Ádám - Tóth László, Farkas Zoltán (Bobál Gergely, 18.), Forgács Dávid összeállításban szerepeltek a találkozón.

 

Az első negyedóra enyhe magyar mezőnyfölénye után a 16. percben válogatottunk megszerezte a vezetést: egy szöglet után Farkas Zoltánt rántották le a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Tamás Krisztián értékesítette (1-0).

 

A 22. percben emberelőnybe kerültünk, a vendégek jobb oldali védője megkapta második sárga lapját. A 32. percben két gólra növelte előnyét a válogatott: egy bal oldali szöglet után a fehéroroszok nem tudtak felszabadítani, Ács Ádámhoz került a labda, aki a jobbösszekötő helyéről középre ívelt, a berobbanó Asztalos Dávid pedig közelről a jobb sarokba fejelt (2-0).

 

A második félidő elején többször is sikerült lekontrázni a vendégeket, de az utolsó passzokba többször is hiba csúszott. Az 53. percben egy vendég szöglet után megszereztük a labdát, és egy gyors kontra végén a bal oldalon felfutó Forgács Dávid tálalt a mellette felfutó Tamás Krisztián elé, aki átvette a labdát, majd 12 méterről kilőtte a kapu bal sarkát (3-0).

 

A 62. percben egy durva belépőt követően egy újabb fehéroroszt küldött le piros lappal a pályáról a játékvezető. Bár a folytatásban hatalmas fölényben játszottunk, a 71. percben egy labdavesztés után Gleb Rassadkin indult meg a kapu felé, majd kihasználta a ziccert, és Hrabina Alex mellett a jobb sarokba helyezett (3-1). A végeredmény a 82. percben alakult ki, ekkor Forgács beadása után Bobál Gergely lőtt 5 méterről a jobb sarokba (4-1).

 

- Átestünk a tűzkeresztségen, a célunk az volt, hogy mindenképpen győzelemmel kezdjük a tornát, és ezt sikerült is elérnünk - mondta Pisont István. - Nemzetközi szinten minden győzelemnek nagy értéke van, és tekintve, hogy háromgólos sikert arattunk, mindenképpen elismerés illeti a fiúkat. Ezzel együtt a mérkőzésen nem mindig találtuk a megfelelő ritmust, van még miben javulnunk, de úgy gondolom, a következő két mérkőzésen felszabadultabb lesz a játékunk, ami még jobb teljesítménnyel párosul.

 

A csoport másik mérkőzésén, Tatabányán a norvégok 3-0-ra legyőzték Andorrát.

 

 

Az Eb-selejtező torna további programja:

 

Szeptember 25., vasárnap

Fehéroroszország - Norvégia, Telki, 12.00

Magyaroroszág - Andorra, Telki, 15.00

 

Szeptember 28., szerda

Andorra - Fehéroroszország, Tatabánya 15.00

Magyarország - Norvégia, Telki 15.00


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...