Győzelemmel kezdett a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2007. szeptember. 24., 19:45
Győzelemmel kezdett a válogatott

A hazai gárda elleni nagyszerű, 3-0-ás győzelemmel kezdte a Bulgáriában zajló korosztályos Eb-selejtező minitornát a magyar válogatott. A mieink szerdán Grúzia ellen folytatják szereplésüket.

Csiki Norbert két gólt szerzett

Bulgária ellen a Kovácsik Ádám - Németh Péter, Szűcs László, Tóth Máté, Ódé Norbert - Kiss Máté, Laczkovich Donát (Nagy Patrik, a 72. percben) - Csorba Szabolcs, Nagy Dániel (Üveges Szabolcs, az 56. percben), Csiki Norbert - Eppel Márton (Kovács István, a 64. percben) összeállításban szereplő együttes már az 5. percben megszerezte a vezetést a kavarnai Kaliakra stadionban megrendezett meccsen. Nagy Dániel kiugratása után Csiki Norbert bújt ki védője mellől a balösszekötő helyén, és 10 méterről a kapus mellett okosan passzolta a labdát a bal alsó sarokba (1-0). A folytatásban is szellemesebben futballoztak Zsivoczky Gyula tanítványai, és a 24. percben meg is született a második magyar gól: Laczkovich Donát szöglete után Tóth Máté fejelte vissza a labdát az érkező Csorba Szabolcs elé, aki senkitől sem zavartatva lőtt közelről az üres kapuba (2-0). A félidő vége előtt még rátettek egy lapáttal a mieink, Laczkovich Donát lepte meg mesteri átadással Csikit, aki ezúttal 12 méterről lőtt a kapu jobb alsó sarkába (3-0).

A szünet után sem volt képes a tempó fokozására a hazai együttes, sőt Eppel Márton, illetve a helyére csereként beállt Kovács István révén akár növelhette volna előnyét a magyar csapat, amelyben Kovácsik Ádám is magabiztos teljesítményt nyújtott a szórványos bolgár támadások végén.

- Védekezésünk nagyon masszív és fegyelmezett volt az egész mérkőzésen - nyilatkozta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak Zsivoczky Gyula szövetségi edző. - Támadóink rendszeresen ügyesen mozogtak el őrzőik mellől, ennek köszönhetően sok helyzetet alakítottuk ki, és ezekből eredményesek tudtunk lenni. Az első, egyben nagyon fontos lépést megtettük a továbbjutás érdekében.

A nap másik összecsapásán a horvát válogatott 4-0-ra nyert Grúzia ellen, és ezzel - jobb gólkülönbséggel - vezet a csoportban. A mieink szerdán Grúziával találkoznak.

A csoport állása
Horvátország 1 1 - - 4-0 3
MAGYARORSZÁG 1 1 - - 3-0 3
Bulgária 1 - - 1 0-3 0
Grúzia 1 - - 1 0-4 0

A további program:
Szeptember 26., szerda
Grúzia – Magyarország 14 óra

Szeptember 29., szombat
Magyarország – Horvátország 15 óra


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...