Grazban a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. augusztus. 15., 20:26
Grazban a válogatott

A csapat kényelmes, négyórás buszutazást követően kedden délután elfoglalta szálláshelyét Grazban. Bozsik Péter szövetségi kapitány este 19 órától már a szerdai meccs helyszínén vezényelt edzést a játékosoknak.

Szerdán délután lesz kezdőcsapat

A grazi UPC-Arénában megtartott bő egyórás tréning programjában a kiskapus játéktól a technikai feladatokig sokféle gyakorlat szerepelt. A tréning végeztével a szövetségi kapitány még nem jelölte ki kezdőcsapatot. Holnap délelőtt a szálló kertjében vezényel átmozgató edzést a futballistáknak a szakmai stáb, kora délután lesz várható a taktikai értekezlet, amelyen kiderül, milyen összeállításban szerepel majd a magyar válogatott 136. Ausztria elleni találkozóján. Az eddigi összecsapások mérlege jelentős magyar fölényt mutat: 65 győzelmünk mellett 30 döntetlent és 40 osztrák sikert jegyeztek fel a krónikások. A gólkülönbség 295-251, a javunkra.

Történelmi mérkőzés következik

A magyar válogatott fennállása első összecsapását 1902. október 12-én, Bécsben, Ausztria ellen vívta. Csapatunk ekkor 5:0-ás vereséget szenvedett. Ezt követően szinte minden évben találkozott a két csapat, és együttesünk fokozatosan az osztrák gárda fölé kerekedett. A legutóbbi mérkőzést azonban hosszabb szünet követte - a két ország utolsó találkozóján, 2000. augusztus 16-án a Népstadionban 1-1-es döntetlen született, a két gólt Illés Béla, illetve Roland Kirchler szerezte. A szerdai meccs történelmi esemény, mert Grazban még sosem mérkőzött meg egymással a két ország válogatottja. Három kivételtől - Linz, Salzburg, Stockholm - eltekintve minden alkalommal Bécsben, vagy Budapesten játszottak egymás ellen a csapatok.

Ausztria-Magyarország barátságos mérkőzés, augusztus 16., szerda, 20 óra 30 perc, Graz. Játékvezetők: Richard Havrilla; Marian Ruzbarsky és Gabriel Adam (szlovákok) illetve Stefan Messner.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...