Gera Zoltán: 50! – Az MLSZ köszöntötte a csapatkapitányt
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2007. november. 18., 21:31
Gera Zoltán: 50! – Az MLSZ köszöntötte a csapatkapitányt

Ha nem is szűk, de „családi körben”, ünnepélyes hangulatban köszöntötte az MLSZ vezérkara Gera Zoltánt, aki a szombati, Moldova elleni mérkőzésen 50. alkalommal szerepelt a válogatottban. „Példakép vagy, s azt várjuk tőled, hogy sikerekre vezesd ezt a fiatal, tehetséges társaságot” – mondta köszöntőjében Kisteleki István, a szövetség elnöke.

Ápolni a hagyományokat, megbecsülni értékeinket

Füzesi Zsolt, Kisteleki István és Bienerth Gusztáv
A válogatott valamennyi játékosa, az együttes komplett vezetői stábja, az összes munkatársa, valamint a szövetség irányítói részéről Kisteleki István elnök, Dunai Antal szakmai alelnök, Füzesi Zsolt főtitkár, s Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató vett részt a görögök elleni szerdai Eb-selejtezőre készülő válogatottunk margitszigeti szálláshelyén a jubiláló csapatkapitány köszöntésén.

Szekeres Tamás, válogatottunk technikai igazgatója üdvözölte a vendégeket, majd Kisteleki István gratuláló szavai következtek.

- A legfontosabb dolgok természetesen a pályán dőlnek el, de a szövetség emellett nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy ápoljuk a hagyományainkat,
Az ünnepelt egy márkás karórát vehetett át Kisteleki Istvántól
s jelét adjuk értékeink messzemenő megbecsülésének is –
hangsúlyozta a sportág elsőszámú irányítója, hozzátéve: - Kalapot emelek előtted azért a szellemért, gondolkodásmódért, amit a teljesítményed, a játékod mellett képviselsz a mérkőzéseken. Példakép vagy, tetteid, viselkedésed mértékadóak, s biztosak lehetünk benne, hogy megoldod azt a nagy feladatot, amit várunk tőled: sikerekre vezeted ezt a fiatal, tehetséges társaságot. Tisztelettel vagyok egész pályafutásod iránt. Kicsit szomorú, hogy a tegnapi mérkőzésen nem sikerült győzelemmel ünnepelni, de nem adjuk fel az álmainkat, és bár szerdán nem játszhatsz, bízunk a sikeres folytatásban.

Jubileumi ajándék: egy márkás karóra

Vass Ádám is köszöntötte az ünnepeltet
Az MLSZ elnöke egy márkás karórával ajándékozta meg Gera Zoltánt, a játékostársak nevében a csapat Benjáminja, a 19 esztendős Vass Ádám köszöntötte: ő adta át a díszes emlékplakettet a százöt éves múltra visszatekintő magyar labdarúgás 35. „félszázadosának”, akinek a szövetség munkatársainak képviseletében Ács Istvánné és Pálfi-Sabján Renáta, a titkárság irányítói virágcsokorral kedveskedtek.

Várhidi Péter és stábja
Az ünnepelt, akinek szemmel láthatóan nagyon jólesett a megemlékezés, s a sok elismerő szó, szintén hangsúlyozta, hogy szombaton nagyon szerette volna győzelemmel tenni még emlékezetesebbé a jubileumot, s ígérte: majd a 100. válogatottság alkalmából ez is sikerülni fog.

- Ha csak addigra nem leszek nyugdíjas – fűzte hozzá mosolyogva.

Dunai Antal nemcsak mint szakmai alelnök, hanem egykori 31-szeres válogatottként is kifejezte nagyrabecsülését Gera Zoltán iránt.

(Az ünnepi összejövetelről holnaptól láthatók további felvételek honlapunk galériájában.)


x x x


A szabadnapot és az esti ünneplést követően hétfőn folytatódik a felkészülés az évzáró meccsre az Európa-bajnoki címet védő, s a jövő évi kontinenstornán – máris csoportelsőként – biztosan résztvevő görögök ellen. Az eredeti programnak megfelelően 18 órakor a szerdai találkozó színhelyén, a Puskás-stadionban sajtónyilvános edzés lesz.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...