Gera-góllal győztünk a finnek ellen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2014. november. 14., 22:43
Gera-góllal győztünk a finnek ellen

A magyar válogatott a 84. percben szerzett találattal 1-0-ra legyőzte a finneket a Groupama Arénában rendezett Eb-selejtező mérkőzésen.

A magyar és a finn válogatott három forduló után egyaránt 4-4 ponttal várta az egymás elleni mérkőzést, egy esetleges vereség jelentős hátrányba hozhatta volna mindkét együttest. Ezért mondta Dárdai Pál, hogy elképzelhető egy eseménytelen, kevés helyzetet hozó mérkőzés, amelyen mindkét fél a biztonságot tartja szem előtt.

A szövetségi kapitány Király Gábort jelölte a kapuba, előtte a Fiola, Juhász, Lang, Kádár összetételű négyes védekezett, a középpályán Elek Ákos és Tőzsér Dániel szűrte a finn támadásokat, míg a helyzetek kialakításáért Simon Krisztián, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám felelt. Az első húsz percben a magyar válogatott játszott bátrabban, elsősorban Dzsudzsák Balázs aktivitása okozhatott fejtörést a finn védőknek, a mieink csapatkapitánya elfutásaival, cseleivel többször is megbontotta a vendégek védelmét, de a kapu elé játszott labdákra nem érkeztek támadók.

A félidő közepénél átvette az irányítást a finn együttes, és fölénye nemcsak labdabirtoklásban, hanem helyzetekben is megmutatkozott. A 33. percben Pukki vált le védőjéről és lőtt 17 méterről kevéssel a jobb sarok mellé. A 37. percben Eremenko is megpróbálkozott egy lövéssel, a Juhász Rolandon megpattanó labda a jobb alsó sarok mellett hagyta el a pályát.

A 43. percben még közelebb kerültek a gólszerzéshez a vendégek, Pukki tette ki a labdát a balösszekötő helyén érkező Uronennek, aki 10 méterről vette célba a kaput, Király vetődve a jobb kapufára ütötte a labdát. Jól jött tehát a szünet a mieink számára, az első félidő utolsó 20 perce - a lehetőségek száma alapján - ugyanis meglehetősen egyértelmű finn fölényt hozott.

|

A szünetben rendeztük a sorokat, kiegyenlítetté vált a találkozó. Az 55. percben Tőzsér ívelt szabadrúgásból a finn kapu elé, Gera Zoltán elszakadt a védőktől, átvette a labdát, de 16 méterről nem tudta ellőni a kapus mellett, Hradecky védett.

Az 57. percben Forró Gyula állt be a sérült Juhász Roland helyére, Kádár behúzódott középre, az újpesti védő pedig a bal oldalon játszott. A 63. percben Szalai Ádám is elhagyta a pályát, Nikolics Nemanja vette át a helyét. Lendületesebbé vált a támadójátékunk, a 67. percben Dzsudzsák 29 méterről, szabadrúgásból lőtt kapura, a sorfalról lepattanót nem sokkal bombázta a bal felső sarok mellé. Két perccel később a magyar csapatkapitány bal oldali beadását követően Simon Krisztián lőtte a blokkba a labdát, majd Gera Zoltán fejelt a finn kapus ölébe. A 72. percben a finnek előtt is adódott egy nagy helyzet, Halsti lövését követően Forró Gyula blokkolt. A 77. percben Dárdai Pál az utolsó cserelehetőségét is kihasználta, Simon Krisztián helyére Lovrencsics Gergő állt be. A 80. percben Eremenko lövését védte Király,

A 84. percben megszereztük a vezetést, Lovrencsics Gergő a jobb oldalról kanyarította középre a labdát, Gera Zoltán két védő között felugorva 6 méterről a jobb alsó sarokba csúsztatott (1-0). A hátralévő időben okosan tartottuk az előnyt, és bár a játékvezető öt percet hosszabbított, a finnek lövésig sem jutottak el, így a magyar válogatott megnyerte a találkozót, és hétre növelte pontjai számát az Eb-selejtező csoportban.

Magyarország-Finnország 1-0 (0-0)
Magyarország: Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland (Forró Gyula, 57.), Lang Ádám, Kádár Tamás - Tőzsér Dániel, Elek Ákos, Gera Zoltán - Simon Krisztián (Lovrencsics Gergő, 77.), Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 63.), Dzsudzsák Balázs
Gólszerző: Gera a 84. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...