Footgolfban Király Gábor volt a legügyesebb
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. október. 04., 15:26
Footgolfban Király Gábor volt a legügyesebb

Az október 11-i, finnek elleni Eb-selejtezőre készülő válogatott tagjai ma délelőtt a kisoroszi golfpályán versenyeztek egymással.

A kerettagok a Magyar Golf Klub pályáján próbálták ki a footgolf nevű új sportágat, amelynek lényege, hogy egy golfpályán kell minél kevesebb rúgásból a lyukba juttatni egy focilabdát. A játék végén az egyéni- és a csapatversenyben is eredményt hirdettek: a legkevesebb rúgásból Király Gábor talált a lyukba, míg a csapatok versenyében a Koman Vladimir-Korcsmár Zsolt-Bogdán Ádám-Stieber Zoltán összetételű négyes győzött.

 

A footgolfozás után a sajtó rendelkezésére álltak a játékosok és a szakmai stáb tagjai. A mai délelőtt legjobb híre az volt, hogy kiderült: a Dzsudzsák Balázst megvizsgáló orvosi stáb tagjai engedélyezték a szélső számára az edzéseket, ami azt jelenti, hogy a válogatott kulcsembere minden bizonnyal pályára léphet jövő kedden, a finnek elleni Eb-selejtezőn.

 

- A mai vizsgálatok alapján optimistán várom a mérkőzést, az orvosok csupa jó hírt közöltek a röntgen után - fogalmazott Dzsudzsák. - Most úgy érzem, az elmúlt hetek kemény munkája meghozta az eredményét. A sérülés óta meccsszituációban még nem léptem pályára, de hosszabb ideje edzésben vagyok, innen már a szövetségi kapitány döntése, hogy lehetőséget biztosít-e számomra jövő héten. Nélkülem két meccset nyertünk, a 'győztes csapaton ne változtass' alapszabálynak megfelelően azon sem csodálkoznék, ha ezúttal csak csereként számítanának rám. Már annak is örültem, hogy egyáltalán meghívót kaptam a válogatottba, innentől minden egyes pályán töltött perc ajándék.

 

Juhász Roland elmondta: akárhogyan is alakul a pénteki finn-svéd meccs, jövő kedden kötelező a győzelem.

 

- Nagyon figyeljük a finnek és a svédek meccsét, de akár nyernek a svédek akár nem, nekünk mindenképpen győzni kell a hazai mérkőzésünkön. Akárhogyan alakul a csoport végeredménye, ha tíz meccsből huszonegy ponttal tudunk zárni, akkor büszkék lehetünk a teljesítményünkre, mert ez a szereplés mindenképpen előrelépés a korábbi eredményekhez képest - fogalmazott a védő.

 

Koman Vladimir szerint a svédek és a moldávok elleni összecsapás önbizalmat adott a játékosoknak, és az ott szerzett lendület a finnek elleni mérkőzésen is kitarthat.

 

- Már nem gondolunk az előző két meccsre, de a lendület megmaradt, és biztos vagyok benne, hogy a finnek ellen is profitálhatunk belőle. Nagy izgalommal várom ellenfelünk pénteki, svédek elleni meccsét, és nagyon szorítok azért, hogy kedvező eredmény szülessen rajta. Az elmúlt időszakban annyiszor volt már pechünk, abban bízom, hogy végre mellénk áll a szerencse. A jövő heti mérkőzést azonban semmiképpen sem befolyásolhatja a pénteki eredmény, természetesen csalódottak lennénk, ha elúszna az esély, ettől függetlenül a finnek ellen mindent bele fogunk adni, hogy győzelemmel zárjuk a sorozatot - így a középpályás.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...