Fókuszban az erőnlét
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2015. november. 03., 16:33
Fókuszban az erőnlét

Az OTP Bank Ligában szereplő válogatott kerettagok fizikai állapotát, állóképességét mérte fel ma délelőtt a Vasas Pasaréti Sportcentrumában Bernd Storck és stábja, élénk sajtóérdeklődés mellett. A kapott eredmények alapján a szakmai stáb pontosítani, finomítani tudja a következő napok tréningjeinek feladatait.

A teszteket Victor Moore erőnléti edző vezetésével, két turnusban végezték a játékosok, akik rövid bemelegítést követően előbb különböző intenzitású, rövid vágtákat (10 méter, 20 méter, 30 méter) teljesítettek a fotocellás mérőkapuk között, majd a pulzusértékeiket rögzítette és vérmintákat vett a labdarúgóktól az orvosi team. Ezt követően hosszabb távú futásokra (4x1200 méter, 1600 méter, 2000 méter) került sor, majd ismét pulzusmérés és vérvétel következett.

Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta, hogy ez a Bundesligában is alkalmazott felmérő azt a célt szolgálja, hogy a stáb pontos képet kapjon az egyes futballisták fizikai állapotáról, és az eredmények ismeretében személyre szabhassa a játékosok feladatait a Norvégia elleni november 12-i, oslói mérkőzésig.

- Azért vagyok különösen hálás, hogy összejöhetett az egy héttel kitolt felkészülési időszak, mert éppen az ilyen típusú, számunkra fontos vizsgálatokat nem lett volna lehetőség elvégezni, ha nincs az e heti összetartás - fogalmazott a szövetségi kapitány, aki délután 18 órától már normál edzést tart a kerettagoknak.

A felmérésre egy norvég tévétársaság stábja is kilátogatott, és kérdésükre Bernd Storck elmondta: szó sincs arról, hogy a magyar játékosoknak rossz lenne az erőnléte, a felmérések azt a célt szolgálják, hogy mindenkiről pontos adatokat kapjon a stáb, így a következő időszakban a legoptimálisabb edzésmunkát végezhessék a futballisták.

A válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy Sallai Roland, a Puskás Akadémia támadója elhagyta az edzőtábort, és visszatért klubcsapatához, ahol szerdán az UEFA Youth League küzdelmeiben vesz részt a Celtic ellen.

- Fontosnak tartottam, hogy Roland megismerkedjen az A-válogatott légkörével, de számára nagyon fontos a Celtic elleni mérkőzés, így a klubbal abban egyeztünk meg, hogy ott már számíthat a játékára - fogalmazott Bernd Storck.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...