fifa.com: Hajnal Tamás a Bundesliga új sztárja
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2007. november. 08., 15:04
fifa.com: Hajnal Tamás a Bundesliga új sztárja

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapja „Hajnal éhes a sikerre” címmel vezércikkben mutatja be Hajnal Tamást, kiemelve: válogatottunk középpályása a Bundesliga idei meglepetéscsapatának legjobb játékosa.

A Karlsruhe tizenkét forduló után a negyedik helyen áll a német élvonalban – áll a honlapon -, egy pontra a Bajnokok Ligáját érő harmadik helytől - ilyen remek szezonkezdetre alighanem még az újonc csapat legvérmesebb szurkolói sem számítottak. Edmund Becker

A fifa.com szerint a Karlsruhe sikerének egyik kulcsa Hajnal (fifa.com)
vezetőedző gárdája utoljára szeptemberben, a Bayerntől szenvedett vereséget, utolsó hat meccséből négyet megnyert, kettőt döntetlennel zárt.

- A jó szereplésünknek több oka is van. Nagyszerű a társaság, a játékosok minden tőlük telhetőt megtesznek a társakért, ilyen jó csapatszellem valószínűleg nincs egyetlen másik együttesnél sem a Bundesligában. Az edzőnk pontosan tudja, mit szeretne viszontlátni tőlünk a pályán, mi pedig tökéletesen tisztában vagyunk azzal, mit szeretnénk elérni, és persze esetenként a szerencse is mellénk állt – árulta el csapata sikerének titkát a magyar játékos.

A fifa.com szerint a Karlsruhe sikerének egyik kulcsa éppen a tizennyolcszoros magyar válogatott Hajnal Tamás kiváló szereplése. Az apró termetű támadó középpályás rögtön az első meccsén duplázni tudott, és főszerepet játszott a Stuttgart, a Dortmund és a Schalke elleni sikerekben is.
Minden mérkőzésen igyekszik magából kihozni a maximumot (fifa.com)
Három gólja és hat gólpassza után máris a Bundesliga legjobb játékosai között tartják számon, ő azonban továbbra is szerényen beszél teljesítményéről:

- Mindössze annyit teszek, hogy minden egyes meccsen igyekszem kihozni magamból a maximumot. Az edzőm száz százalékig megbízik bennem, én pedig megpróbálom a pályán meghálálni ezt a bizalmat - nyilatkozta a fifa.com-nak Hajnal.

A Karlsruhe célkitűzése a remek kezdés ellenére nem változott, továbbra is a biztos bennmaradásért küzd a gárda.

- A legfőbb célunk az, hogy a bajnokság végén ne kelljen a kiesés miatt aggódnunk, de természetesen megpróbálunk a dobogó közelében maradni, ameddig csak tudunk. Ha a bajnokság végén ott tudnánk zárni, ahol jelenleg állunk, az hihetetlen teljesítmény lenne, de azt mondom, elsősorban a bennmaradáshoz szükséges mintegy negyven pontot kell megszereznünk - mondta az irányító.

A honlap szerkesztői úgy vélik: csalódás, hogy a magyar válogatott az ötödik helyen áll Eb-selejtező csoportjában,
A csapat lassan összeérik, s ezt alátámasztják az eredmények is (fifa.com)
és már rég nincs versenyben a jövő évi kontinensviadalra való kijutásért. Az utóbbi mérkőzéseken elért jó eredmények után azonban Hajnal optimistán nyilatkozott a nemzeti együttesről:

- Az első négy Eb-selejtezőnket még egy másik szövetségi kapitány irányítása alatt egy teljesen más csapat játszotta le, annak az együttesnek nem voltam a tagja. A Málta elleni katasztrófa volt a fordulópont: ezt követően fiatal, tehetséges játékosok kerültek a keretbe, akik a tapasztaltabb, húszas éveik közepén járó futballistákkal együtt alkotják a válogatott gerincét. Azóta a helyes úton járunk, a csapat egyre jobban összeérik, és ezt már az eredmények is alátámasztják. Úgy gondolom, ha ezt az utat folytatjuk, fényes jövő várhat ránk, és hamarosan kijuthatunk egy világ-, vagy Európa-bajnokságra is – fejezte be Hajnal Tamás.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...