Fiatalok Várhidi Péter keretében
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. november. 09., 13:09
Fiatalok Várhidi Péter keretében

A megbízott szövetségi kapitány kijelölte a jövő heti, Kanada elleni barátságos mérkőzésre készülő 24-fős keretet, amelybe jó néhány fiatal labdarúgó is bekerült. A csapat tagjai hétfőn találkoznak és a tatai edzőtáborban készülnek a szerdai mérkőzésre.

Kilenc újonc kapott meghívót

Várhidi Péter elsősorban a fiataloknak szavaz bizalmaz a Székesfehérvárott rendezendő évzáró találkozón: kilenc olyan játékos került be a 24-fős keretbe, aki még nem lépett pályára a nagyválogatottban.

- Az elvárásoknak megfelelően a kerethirdetéskor a fiatalítást tartottam a legfontosabb feladatomnak - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Várhidi Péter. - Mivel az előző korosztály nem ért el kellő sikereket, ideje a jövőre koncentrálnunk. Ez a felkészülési mérkőzés alkalmat ad arra, hogy a fiatal tehetségek bizonyítsanak, és megmutassák: alkalmasak arra, hogy a nemzeti csapat keretének tagjai legyenek. Éppen ezért felvállalom a fiatalítás felelősségét, és remélem, egy olyan csapatot küldök pályára Kanada ellen, amely játékával elnyeri a szurkolók szimpátiáját is.

Épül a jövő csapata

- Ebben a keretben minden olyan fiatal játékos benne van, aki tudása alapján a jövő válogatottjának tagja lehet - folytatta Várhidi Péter. - Ehhez az állományhoz csatlakozhatnak olyan játékosok, akik most különböző okokból nem kerültek be a csapatba. Rögtön hozzáteszem: a nyugaton játszó, és a rutinosabb labdarúgók előtt sem zárul be kapu. Ám erre a meccsre a fiatalokat hívtam be, egyrészt hogy bizonyíthassanak, másrészt, hogy elkezdjük építeni a jövő csapatát.

Várhidi Péter azt is elmondta, hétfőig változhat a névsor, mert a hétvégi bajnoki forduló után elképzelhető, hogy szűkíti a keretet, és természetesen sérülések is előfordulhatnak.

A keret tagjai hétfőn reggel találkoznak az MLSZ székházában, majd Tatán készülnek a barátságos mérkőzésre.

Újságírók figyelmébe!

A válogatott hétfő reggeli találkozója után 9 óra 30 perckor az MLSZ székházának tárgyalótermében tart sajtótájékoztatót a megbízott szövetségi kapitány. Másnap 10 órakor a sajtó munkatársai számára nyilvános edzést tart a csapat Tatán. Várhidi Péter kedden 18 órakor, a csapat délutáni edzése után hozza nyilvánosságra a másnapi, Kanada elleni kezdőcsapatát (a csapathirdetés pontos helyszíne és időpontja a sajtótájékoztatón kerül ismertetésre). Felhívjuk az újságírók figyelmét arra, hogy az akkreditálási határidő vasárnap éjfélkor jár le. Az akkreditálási kérelmeket a press@mlsz.hu címen várjuk.

A magyar válogatott keret
VÉGH Zoltán (MTK Budapest), FÜLÖP Márton (Tottenham Hotspur) - kapusok;
BODNÁR László (Red Bull Salzburg), JUHÁSZ Roland (RSC Anderlecht), VANCZÁK Vilmos (K. Sint-Truiden), BALOGH Béla (MTK Budapest), RODENBÜCHER István (MTK Budapest), BODOR Boldizsár (Roda JC) - védők;
SÁNDOR György (Újpest FC), TÓTH Balázs (Kayseri Erciyesspor), VASS Ádám (Stoke City), TŐZSÉR Dániel (AEK Athén), HUSZTI Szabolcs (SV Hannover �96), BORI Gábor (MTK Budapest), HORVÁTH András (FC Sopron), FILKOR Attila (FC Internazionale Milano), HAJNAL Tamás (1. FC Kaiserslautern) - középpályások;
HREPKA Ádám (MTK Budapest), KANTA József (MTK Budapest), GERA Zoltán (West Bromwich Albion), TORGHELLE Sándor (PAOK FC), PRISKIN Tamás (Watford FC), NÉMETH Krisztián (MTK Budapest), FARKAS Balázs (Dinamo Kijev) - támadók.

Biztonsági tartalékok:
KEMENES Szabolcs (Ferencváros), RABÓCZKI Balázs (FC Sopron), VASKÓ Tamás (Újpest FC), LACZKÓ Zsolt (Ferencváros), VADÓCZ Krisztián (AJ Auxerre), TISZA Tibor (Újpest FC), RAJCZI Péter (Újpest FC).

Magyarország - Kanada barátságos válogatott mérkőzés, november 15. szerda 20 óra, Székesfehérvár, Sóstói Stadion (TV: Sport2)
Jegyárak: 500, 1000, 2000 Ft (IBUSZ-irodák), 14 éven aluliak számára szervezetten ingyenes.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...