Feltérképeztük Dél-Afrika együttesét
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2009. szeptember. 07., 11:01
Feltérképeztük Dél-Afrika együttesét

A Döbröntén edzőtáborozó, a szeptember 24-én kezdődő egyiptomi világbajnokságra készülő U20-as válogatottunk tagjai a szombati, Pápa elleni edzőmeccs után vasárnap délelőtt kielemezték a találkozó tapasztalatait, délután pedig laza átmozgató tréningen vettek részt.

Eközben két szövetségi edzőnk, Zsivoczky Gyula és ifjabb Albert Flórián Németországban járt, ahol megnézték egyik csoportellenfelünk, Dél-Afrika Németország elleni felkészülési mérkőzését.

A szintén a világbajnokságra hangoló németek biztos, 6-1-es győzelmet arattak, ám mint Zsivoczky Gyula elmondta honlapunknak, Dél-Afrika együttese egyáltalán nem lebecsülendő ellenfél.

- Két különböző arcát mutatta a csapat, az első félidőben kifejezetten jól futballozott, labdabiztosan és veszélyesen játszott - árulta el a szövetségi edző. - Az afrikaiak a vezetést is megszerezték, de a németek még a szünet előtt kettő-egyre változtatták az állást. A szünet után Dél-Afrika szerkezetet váltott, számos új játékos állt be és ez nem tett jót, a németek nagy fölénybe kerültek és végül hat-egyre nyertek. Ezzel együtt az első félidőben igen jól futballoztak a dél-afrikaiak, van három kifejezetten veszélyes középpályásuk. Hoztunk DVD-felvételt, feljegyeztünk mindent, amit láttunk, reméljük, ezzel segíthetjük majd válogatottunk eredményességét.

Csapatunk programjában hétfőn és kedden is két edzés szerepel. A közvetlen felkészülés első szakasza szerdán újabb edzőmeccsel zárul, a válogatott 17 órakor a Hidegkuti-stadionban az MTK Budapesttel mérkőzik meg. A pécsi Nagy Olivér klubcsapata hétvégi bajnokiján megsérült, s bár ezután csatlakozott a válogatotthoz, a munkában nem tudott részt venni, ezért már haza is tért. Nem egészséges Futács Márkó sem, a csatár belázasodott, de elképzelhető, hogy szerdán pályára tud lépni.

A világbajnokság előtt lesz még két háromnapos összetartás, szeptember 13-16. és 20-23. között a szövetség telki edzőközpontjában készül az együttes, majd 23-án indul Egyiptomba. Válogatottunk a vb csoportmeccsei során szeptember 27-én Honduras, 30-án Dél-Afrika, majd október 3-án az Egyesült Arab Emirátusok ellen lép pályára.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...