Érdemes felvállalni a bátor játékot
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2007. szeptember. 09., 18:33
Érdemes felvállalni a bátor játékot

A szombati, Bosznia-Hercegovina elleni 1-0-ás győzelem után vasárnapra pihenőt kaptak a válogatott játékosai. A csapat hétfőn 10. 30- kor Dunakeszin tart a sajtó képviselői számára nyilvános edzést, majd kedden következő Eb-selejtezőnk színhelyére, Isztambulba utazik. A Törökország elleni mérkőzés előtt Várhidi Péter értékelte együttesünk szombati teljesítményét.

Kihasználtuk a bosnyákok gyengeségeit

- Ahogyan arra számítani lehetett, küzdelmes meccset játszottunk - kezdte a szövetségi kapitány. - A bosnyákok agresszív ellenfelek, de ezúttal kevésbé voltak kemények, mint vártam. Ebben szerepe volt a jó bíráskodásnak, Matteo Trefoloni gyorsan megfogta a meccset, a játék nem csapott át durváskodásba. A bosnyákok most is igazolták, hogy elsősorban a támadójáték az erősségük, de védekezésük gyengébb, és mi erre építkeztünk. Jól is játszottunk a hibáikra, voltak gólszerzési lehetőségeink, még ha csak egyet sikerült is kihasználnunk. Győzelmünk azonban mindenképpen megérdemelt.

- Nem maradt hiányérzete a sok kihagyott magyar helyzet miatt?

- Valóban sok gólhelyzet volt, de ahogyan lőhettünk, úgy kaphattunk is volna néhányat.

Jól játszottunk a bosnyákok hibáira
Ilyenkor, utólag nem érdemes bosszankodni, de tény, hogy a második félidő elején eldönthettük volna a meccset, így meg izgulnunk kellett a végéig, hiszen mindkét oldalon akadt lehetőség bőven. Játékosaink fel voltak tüzelve, a befejezéseknél azonban - talán éppen a nagy lelkesedés miatt - hiányzott egy kis higgadtság. Sokszor kerültünk helyzetbe, többnyire jól is fejeztük be az akciókat, ám most nem volt szerencsénk.

Neki kellett menni az ellenfélnek

- A FIFA ranglista alapján ismét egy, a miénknél erősebb csapatot győztünk le. A bosnyák gárda valóban jobb, mint a miénk?

- Előrébb tart, mint mi, képzett, magasan jegyzett játékosai vannak, főleg a támadóik erősek. Megverték a törököket, nyertek Norvégiában, tehát mindenképpen jók, ráadásul még mindig esélyesek a továbbjutásra, és ez már önmagában is elmond mindent. Nehéz ellenfél, de mi nagyon fegyelmezetten és motiváltan játszottunk, és a közönség támogatásával sikerült nyernünk.

- Mit szól azokhoz a véleményekhez, hogy olykor túl sokat egyénieskedtek, 'önzősködtek' a mieink a támadások során?

- Erre az a válaszom, hogy támadóinknak feladatuk is volt, hogy vállalják fel a párharcokat, cselezzenek rá ellenfeleikre.
A játékosok nagy lelkesedéssel játszottak
Az volt a taktika, hogy a szélen vezessük a támadásokat, majd játsszuk középre a labdát, ott pedig menjünk neki a védőknek. Nem visszapasszolni a labdát a szélre, nem hátragurítani, hanem nekimenni az ellenfeleknek, valóban támadni, cselezni, játszani. A csapat tagjai ezt meg is valósították.

Távol kell tartani ellenfelünket a kaputól

- A világbajnok elleni siker és a bosnyákok legyőzése után mire számíthatunk szerdán, Törökországban?

- Nem hiszem, hogy a három meccset lehet, érdemes összehasonlítani.
Két győzelem után, s egy nehéz mérkőzés előtt a válogatott
Isztambulban egy remek, nagyszerű játékosokból álló csapat vár ránk, amely Európa élmezőnyében foglal helyet. Máltai botlása után biztosan nagyon akar bizonyítani, ráadásul eltiltása után először játszik otthon. Várhatóan a törökök birtokolják majd többet a labdát, ők lesznek fölényben, de meg kell próbálnunk fegyelmezetten játszva távol tartani őket a kapunktól, lehetőleg megállítani az akciókat már a középpályán és labdaszerzés után veszélyes kontrákat vezetni.

- Az eredményre nézve van elvárása?

- Inkább a játékban vannak elvárásaim. Fegyelmezetten, stabilan, de bátran kell futballoznunk, magunkat kell adnunk a pályán. Persze, kérdés, hogy mennyire hagynak majd játszani minket, ráadásul a mieink még fiatalok, akiknél gyorsan váltakozhatnak a hullámhegyek és völgyek, de ha játékunkban ismét lesz egy kis előrelépés, akkor újra megmutathatjuk, hogy jó úton járunk.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...