Együtt az ország!
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2015. szeptember. 03., 16:00
Együtt az ország!

A magyar válogatott tagjai videóüzenetben fordultak a szurkolókhoz, és kértek sportszerű segítséget a péntek esti találkozóra.

A magyar válogatott pénteken a továbbjutás szempontjából is rendkívül fontos Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára Románia ellen a Groupama Arénában. A stadionban 21 ezren buzdítják majd a csapatot, ami óriási segítség lehet a válogatott játékosainak, de kizárólag abban az esetben, ha a szurkolás végig sportszerű marad.



A válogatott vezéregyéniségei üzenetükben nem véletlenül hangsúlyozták a sportszerűséget, hiszen fennáll a veszélye annak, hogy kirívó fegyelmi vétség esetén csapatunk a következő tétmérkőzését, az októberi, Feröer-szigetek elleni selejtezőt zárt kapuk mögött játssza le.

Az európai szövetség, az UEFA a románok elleni, tavaly őszi Eb-selejtezőn rasszista megnyilvánulások miatt szektorbezárással sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetséget. Az UEFA fegyelmi szabályzata szerint az öt éven belül elkövetett újabb hasonló vétség automatikusan stadionbezárást von maga után, vagyis a pénteki mérkőzésen a szurkolók az ellenfél szidalmazása, bármilyen diszkriminatív, rasszista, politikai vagy ideológiai megnyilvánulás esetén azt kockáztatják, hogy a sorozat utolsó hazai mérkőzésén nem lehetnek ott a lelátókon.

A Romániát gyalázó rigmusok, a cigányozás és más kirekesztő magatartás esetén bizonyosan újabb súlyos büntetést szab ki ránk az UEFA. Ezért kérjük a szurkolókat, segítsék a csapatot, álljanak mellettük az esetleges nehezebb időszakban is, kerüljenek minden olyan megnyilvánulást, amely a fentiekben leírt súlyos következményekkel járna.

Az UEFA szigorúan jár el minden tagszövetségével szemben a súlyos szurkolói kihágásokkal kapcsolatban. Az UEFA Fegyelmi Bizottsága például nemrégiben a horvát válogatott által megszerzett pontokból egyet levont, a következő két hazai tétmérkőzésüket pedig zárt kapuk mögött játsszák déli szomszédaink.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...