Együtt a válogatott keret
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. október. 02., 16:25
Együtt a válogatott keret

A magyar keret tagjai hétfőn délután a Puskás Ferenc Stadionban találkoztak, majd Tatára utaztak. Az edzőtáborban előbb a szombati, Törökország elleni hazai, majd a jövő szerdán esedékes Málta elleni, idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőkre készülnek.

Úgy kell játszanunk, mint Boszniában

A sorozatban eddig két mérkőzésen három pontot gyűjtött a magyar válogatott, s most két újabb erőpróba következik. Szombaton a Puskás Ferenc Stadionban Törökországot fogadja nemzeti együttesünk, így a játékosoknak alig egy hónappal a Norvégia ellen elveszített mérkőzés után alkalmuk nyílik hazai pályán bizonyítani.
Bozsik Péter szövetségi kapitány a találkozón megjelent újságírónak egy kérdésre válaszolva a következőket mondta:
- A norvég együttesnél lényegesen erősebb csapatnak tartom a török válogatottat. Technikás, szervezett játékra számítok szerdán este a vendégek részéről, és biztos, hogy mivel nem sematikus futballt játszanak, kreatívabb, szellemesebb támadásokat szőnek majd ellenünk, mint első csoportellenfelünk. Ezért is jó mérkőzésben bízom, és persze abban, hogy úgy futballozunk majd, mint Boszniában, és hatékonyan játsszuk majd azt, amit tudunk.

Tóth Balázs: a jó csapatjáték lehet a kulcs

A vendégek játékerejét ismeri és elismeri a Törökországban futballozó Tóth Balázs is. A középpályás a Bosznia-Hercegovina elleni selejtezőn került be a magyar válogatott kezdőcsapatába. - A török válogatott nagyon jó csapat - fogalmazott az mlsz.hu-nak nyilatkozva a középpályás - ezért ellenfelünket tartom a mérkőzés esélyesének. Ugyanakkor a mi játékosállományunk is jó, de még gördülékenyebbé kell tennünk a csapatjátékunkat. Ha ez sikerül, és úgy futballozunk, mint Zsenicán, akkor egyértelműen lehet esélyünk a jó eredmény elérésére.

Gera Zoltán, a West Bromwich Albion játékosa szerit az a legfontosabb, hogy ne a vendégek akarata érvényesüljön a szombati Eb-selejtezőn. - Kitűnő képességű labdarúgók alkotják a török válogatottat. Elképesztő, hogy a török foci milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül az utóbbi években... El kell rontanunk ellenfelünk játékát ahhoz, hogy a mi szándékaink szerint alakuljon a végeredmény. A támadó azt is hozzátette, az elvárások hasonlóan magasak, mint a Norvégia elleni találkozót megelőzően. -Akkor a csapat elszalasztotta az esélyt - tette hozzá az Eb-selejtezőkön már kétgólos Gera Zoltán - most azonban élnünk kell az újabb lehetőséggel.

Felkészülés Tatán

A találkozót követően a válogatott játékosai a tatai edzőtáborba utaztak, és onnan - a szombati meccs előtt - csak a csütörtökön 18 órakor a mérkőzés helyszínén kezdődő nyilvános edzésre buszoznak ismét a fővárosba. A keret estére lesz teljes, mert Dárdai Pál Németországból, valamint Fehér Csaba Hollandiából érkező gépe késik. A Sopron-Zalaegerszeg mérkőzésen érintett játékosok is csak a Borsodi Liga 8. fordulójának zárómérkőzése után csatlakoznak a többiekhez.

A török gárda csütörtök délben érkezik a magyar fővárosba, és a tervek szerint Fatih Terim szövetségi kapitány pénteken vezényel nyilvános edzést labdarúgóinak a Puskás Stadionban.

Magyarország-Törökország Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés.
2006. október 7., szombat, 19.45 óra, Budapest, Puskás Ferenc Stadion.
A jegyek országszerte az IBUSZ irodáiban kaphatók 5000, 8000 és 10 000 forintos árakon.



Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...