Egymás közti játékkal zárult a telki edzőtábor
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2014. augusztus. 12., 21:03
Egymás közti játékkal zárult a telki edzőtábor

Kedden délután ért véget a magyar A-válogatott bő keretének kétnapos összetartása Telkiben.

Pintér Attila szövetségi kapitány a két nap során négy edzést vezényelt a 24 meghívott játékosnak, ezek közül az utolsó gyakorlás egy kétszer húsz perces kétkapus egymás közti gyakorló mérkőzés volt. A kedd délutáni edzést megelőzően a kapitány és három játékos sajtótájékoztatón állt a média rendelkezésére. Pintér Attila a sajtóeseményen elmondta: az északírek játékstílusát alaposan kielemezte a szakmai stáb, és a tapasztalatokat figyelembe véve készült az elmúlt két napban a válogatott.

- Januárban elkezdtünk egy folyamatos munkát Törökországban, azóta próbáljuk megtalálni azt a rendszert, amiben eredményesen tud szerepelni a válogatott - fogalmazott a kapitány. - A fejemben összeállt a keret, amivel nekivágunk az Eb-selejtezőket. Megvan az eltervezett játékrendszerünk, de van, amikor alkalmazkodni kell az ellenfélhez, ezért több rendszert is be kell gyakorolnunk. Az északírek az utolsó három meccsükön öt védővel és három középpályással játszottak, erre próbálunk felkészülni az összetartásokon. Remélem, elég lesz a hátralévő idő ahhoz, hogy begyakoroljuk azokat a játékrendszereket, amelyek segítségével meg tudjuk nyerni ezt a fontos mérkőzést.

Pintér Attila hozzátette: a csapat már az év elején elkezdte begyakorolni a háromvédős rendszert, de még csiszolni kell ezen a taktikai felálláson, erre remek alkalom volt az összetartás. A kapitány újságírói kérdésre válaszolva megemlítette: örömmel tölti el, ha a válogatottnál számításba vett játékosok hazajönnek, és itthoni klubcsapatban játszanak tovább.

- Akik külföldről hazajönnek, általában nem tudnak azonnal jó teljesítményt nyújtani, mert nincsenek megfelelő állapotban. Említhetem Gera Zoltán esetét, aki reményeim szerint hamarosan olyan állapotban lesz, hogy a válogatottnál is számításba vehessük, mert rutinjára, tapasztalatára nagy szükségünk lenne a jövőben - jelentette ki Pintér Attila.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...