Egygólos vereséget szenvedtünk Románia ellen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2009. augusztus. 12., 22:34
Egygólos vereséget szenvedtünk Románia ellen

Válogatottunk szerda este a februárban meggyilkolt kiváló kézilabdázó, Marian Cozma emlékére Románia ellen játszott barátságos mérkőzést a Puskás-stadionban. Együttesünk a találkozó jelentős részében fölényben futballozott, több helyzetet dolgozott ki, mint ellenfel, ám a meccs egyetlen gólját a vendégek szerezték: Románia Tiberiu Ghioane 42. percben lőtt találatával 1-0-ra nyert. Erwin Koeman szövetségi kapitány a lefújás után elmondta: két ellentétes félidőt látott, az elsőben nem teljesítettünk jól, s bár a másodikban feljavult a játékunk, ezúttal ez nem volt elég.


Gólt ért egy eredményes kontra

Mindkét csapat igen lendületesen kezdett, s az első tíz perc után a mieink kerültek fölénybe. Válogatottunk többnyire jól járatta a labdát, irányította a játékot, de igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kidolgoznia. A 20. percben aztán Vanczák Vilmos gólt szerezhetett volna, de Danut Coman mentett. Huszti Szabolcs bal oldali sarokrúgását követően Gyepes Gábor a felső lécre fejelt, majd a kipattanó labdát Vanczák a jobb kapufára bólintotta - Vladimir Vnuk játékvezető azonban a kapus akadályozása miatt belefújt az akcióba. A 40. percben Huszti Szabolcs került lövőhelyzetbe, de egy védő önfeláldozó becsúszással blokkolta a labdát. Hiába volt több helyzetünk, nem sikerült élnünk velükA 42. percben aztán az előtte nyíló szabad területeket veszélyes kontratámadásokkal kihasználó román válogatott került előnybe, Bodgan Mara jobb oldali beadása után Vanczák éppen Tiberiu Ghioane elé fejelte a labdát, s a középpályás 14 méterről a kapu bal oldalába helyezett (0-1), így román vezetéssel vonulhattak a szünetre a csapatok.


Egyik helyzetünket sem tudtuk gólra váltani

Erwin Koeman a szünetben két helyen is frissített csapatunkon, Dzsudzsák Balázs és Huszti Szabolcs helyett Gera Zoltánt és Rudolf Gergelyt küldte pályára. Határozottan kezdtük a félidőt, s Gera az 52. percben Dárdai Pál átadása után helyzetbe is került, de 15 méterről elvétette a kapu bal oldalát. Egy perccel ezután Hajnal Tamás adott középre, Torghelle Sándor fejelt is, de a keresztléc fölé csúsztatott. A 63. percben Juhász Roland egyenlíthetett volna, de 13 méteres lövése után a labda elkerülte a háló bal oldalát. A védő a 68. percben is a kapuba találhatott volna, de Hajnal szöglete után a kapu mellé fejelt, majd a 70. percben Torghelle lőtt 11 méterről a bal kapufa mellé.  Torghelle is csak lehetőségekig jutottNégy perccel később Gera remek csele után Hajnal lőtt 14 méterről, de a labda kipattant a védőkről. A 81. percben ismét Hajnal volt veszélyes, ezúttal 25 méterről küldött nagy lövést kapura, de elhibázta a célt. Erwin Koeman a második negyvenöt percben többször is változtatott, a több csere mellett a csapat szerkezetét is módosította, de hiába kerültünk jelentős fölénybe, ezúttal nem jártunk sikerrel, a mérkőzést 1-0-ra Románia nyerte meg.


Az első félidőt rontottuk el

- A két félidő különböző képet mutatott, az első kiábrándító volt, túl messze helyezkedtünk ellenfeleinktől, főleg a középpályán hagytunk nagy terültet a románoknak
- mondta a meccs után Erwin Koeman. - A második játékrész már sokkal jobb volt, a csapat ekkor mindent megtett az egyenlítés érdekében, de az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok. A svédek elleni világbajnoki selejtező előtt nagyon fontos, hogy a válogatott tagjai a lehető legtöbb meccsen lépjenek pályára klubcsapatukban, s a rendelkezésünkre álló időben igyekszünk majd kijavítani a hibákat.

- Az első félidőben túl sok területet hagytunk a románoknak, és ők ezt ki is használták
- nyilatkozta Juhász Roland, az Anderlecht védője. - A második játékrészben feljebb tolódtunk, próbáltunk játszani, amit tudunk, de meglátszott, hogy régen találkoztunk, nem igazán sikerült megvalósítani elképzeléseinket. Nagyon fontos, hogy a világbajnoki selejtezők előtt kijavítsuk a hibákat, hiszen sorsdöntő meccsek várnak ránk.

<%wmvideo(mlsz_megemlekezes.wmv)%>



Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...