Egervári Sándor keretet hirdetett Anglia ellen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2010. augusztus. 02., 16:00
Egervári Sándor keretet hirdetett Anglia ellen

Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette keretét az augusztus 11-én, a Wembley-stadionban, magyar idő szerint 21 órakor kezdődő Anglia-Magyarország barátságos mérkőzésre. A keretnek közel egy év kihagyás után ismét tagja Gera Zoltán is, aki a múlt héten bejelentette, hogy újra vállalja a szereplést a nemzeti csapatban.

Az angolok elleni barátságos mérkőzésre a tavalyi U20-as vb-n bronzérmes együttesből Koman Vladimir kapott meghívót, rajta kívül Elek Ákos a másik futballista, aki még szerepelhetne az Eb-selejtezőre készülő olimpiai együttesben, ám már a felnőttek között kaphat bizonyítási lehetőséget. Az NB I-es játékosok közül Lipták Zoltán első alkalommal kapott meghívót a nemzeti csapatba, de Vermes Krisztián és Komlósi Ádám sem volt az utóbbi időben kerettag.

- A legtöbb bajnokság még nem kezdődött el, így ezúttal elsősorban nem a formák, hanem a pillanatnyi felkészültség alapján alakítottam ki a Londonba utazó keretet – mondta a kerethirdetés után Egervári Sándor. – Tekintettel kellett lennem arra is, hogy az U21-es csapat ugyanazon a napon létfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt játszik Boszniában, és ezért Koman Vladimir és Elek Ákos kivételével néhány olyan játékos, akire számítanék, Róth Antal keretében szerepel. Ahogy korábban is említettem, szeretnék a válogatott körül versenyhelyzetet teremteni, ezért a magyar bajnokságban jól szereplő, és már jó formában lévő labdarúgókat is meghívtam. Ilyen például Komlósi Ádám, aki fegyelmezettsége, remek védőmunkája révén megnyugtató megoldás lehet hátul, ezt a BL-mérkőzéseken is bizonyította, Czvitkovics Péter, aki az elmúlt egy évben remek teljesítményt nyújtott a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában, valamint Lipták Zoltán, aki a nyár eddigi mérkőzésein meggyőzően futballozott. Bizonyára feltűnő Torghelle Sándor kimaradása, ennek az az oka, hogy Gera Zoltán visszatérésével egy, a korábbitól eltérő stílusú támadójátékot szeretnék alkalmazni, és ehhez a keretben szereplő csatárok alkalmasabbak. Szalai Ádám és Kádár Tamás sérültek, ezért nem szerepelnek a keretben.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Király Gábor (1860 München)
Fülöp Márton (Sunderland AFC)

Védők:

Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz)
Vermes Krisztián (Újpest FC)
Lipták Zoltán (Videoton FC)
Juhász Roland (R.S.C. Anderlecht)
Komlósi Ádám (DVSC-TEVA)
Vanczák Vilmos (FC Sion)

Középpályások:

Vadócz Krisztián (Osasuna)
Elek Ákos (Videoton FC)
Tóth Balázs (K.R.C. Genk)
Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers)
Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA)
Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
Huszti Szabolcs (FC Zenit)
Koman Vladimir (Sampdoria)

Támadók:

Gera Zoltán (Fulham)
Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
Rudolf Gergely (Genoa CFC)
Priskin Tamás (Ipswich Town)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...