Egervári Sándor: Bölcsen játszott a csapat
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. szeptember. 06., 23:08
Egervári Sándor: Bölcsen játszott a csapat

A moldávok elleni 2-0-ás győzelem után rendezett sajtótájékoztatón Egervári Sándor a hazai szakvezetőt is megdicsérte.

Egervári Sándor a mérkőzést követően elmondta: a moldávok elleni győzelem értékét növeli, hogy a hazaiak rendkívül jól játszottak, talán a legjobb idei teljesítményt nyújtották a meccsen.

 

- Gavril Balint csodát tett a csapatával, a moldáv válogatott rengeteget javult a négy nappal ezelőtti, finnországi mérkőzéshez képest, amennyire meg tudom ítélni, eddigi legjobb teljeđítményét nyújtotta a selejtező sorozatban, ami tovább emeli győzelmünk értékét - fogalmazott Egervári Sándor. - A mai mérkőzésen bölcsen játszottunk, mindig volt valaki, aki okos döntést tudott hozni, és bár hagytunk ki helyzeteket, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Szeretném kiemelni, hogy remekül védekeztünk, nem emlékszem, hogy a moldávoknak lett volna kidolgozott helyzetük, inkább csak lecsorgó labdák okoztak melegebb pillanatokat a kapunk előtt.

 

- Egy éve azt fogalmaztuk meg célként, hogy az utolsó pillanatokig szeretnénk harcban állni a továbbjutásért, illetve a pótselejtezőért, és erre most megteremtettük magunknak az esélyt. A selejtezők során a világranglista első helyezettjétől kaptunk ki kétszer, valamint Stockholmban szenvedtünk vereséget, a többi meccset mind megnyertük. Most arra készülünk, hogy ez így maradjon a sorozat zárása után is. Bízunk benne, hogy a svédek eredményei számunkra kedvezően alakulnak - tette hozzá a kapitány.

 

A moldáv újságírók első kérdése az volt a hazaiak kapitányához, mit kellett volna tenni ahhoz, hogy sikerüljön megnyerni a magyar válogatott elleni meccset, mire a láthatóan letört Gavril Balint így válaszolt: Többet kellett volna templomba járni. A hazaiak szakvezetője később így értékelt:

 

- Elsősorban pszichés összetevői vannak a vereségünknek. Ha sikerült volna gólt szereznünk, az átlendítette volna a csapatot a lelki hotlponton, és újabb találatokat érhettünk volna el. Óriási probléma a válogatottunknál, hogy az oroszországi játékosokat nehezen engedik el a válogatott mérkőzéseire, és ennek a negatív hatásait minden találkozón érezzük - mondta a moldáv kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...