Edzőtáborban a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2007. október. 08., 20:00
Edzőtáborban a válogatott

Hétfő délután megkezdődik a közvetlen felkészülés a válogatott soron következő két mérkőzésére, a szombati, Málta elleni Európa-bajnoki selejtezőre (Szusza Ferenc Stadion, 16.20 óra), valamint a jövő szerdai, Lengyelország elleni barátságos találkozóra (Lódz, 18 óra).

Nem változik a csapat szerkezete

A hétfő délelőtti találkozón az MLSZ székházában ott volt Vadócz Krisztián is, akit a múlt héten megsérült Tóth Balázs helyett hívott meg Várhidi Péter szövetségi kapitány, míg három játékos (Juhász Roland, Vanczák Vilmos és Tőzsér Dániel) klubcsapata vasárnap este még bajnokin szerepelt, így ők csak délután csatlakoztak társaikhoz, akik számára délután 17 órakor tartotta meg az első edzést a kapitány. Az újpesti Vermes Krisztián hátfájdalmai nem csökkentek, ezért helyette Rodenbücher István csatlakozott a csapathoz.

Találkoztak a keret tagjai
A találkozót követő, már megszokott sajtótájékoztatón Várhidi Péter hangsúlyozta, hogy semmiképpen nem változtat a válogatott szerkezetén, ugyanúgy 4-3-3-as felállást tervez, mint amikor számíthat a sárga lapos figyelmeztetések miatt most eltiltott Vanczák Vilmos, Hajnal Tamás, Priskin Tamás trióra is. Hogy kik helyettesítik majd a hiányzókat, azt természetesen a szombati mérkőzésig hátralévő edzések tapasztalatai alapján dönti el. A kapitány kemény mérkőzésre számít, mert mindig a védekező taktikával pályára lépő ellenféllel szemben a legnehezebb kiharcolni a sikert.

Van mit törlesztenünk Málta ellen

- A máltaiak bizonyára tudják, hogy a tavalyi mérkőzéshez képest – amikor meglepő győzelmet értek el ellenünk - már új csapatunk van, és ismerik az elmúlt időszakban elért eredményeinket is. Arra számítok, hogy a szilárd védekezésre fektetik a legnagyobb hangsúlyt – mondta a szövetségi kapitány.

Készülődés az útra
Válogatottunk kapitánya, Gera Zoltán kijelentette, hogy ha nem is bosszút kell állni az egy évvel ezelőtti 2-1-es fiaskóért, de mindenképpen van mit törleszteni Málta ellen. A West Bromwich Albion játékosa nagyon bízik a sikerben annak ellenére is, hogy mint emlékeztetett rá, a vendégek legjobbja, Michael Mifsud nemcsak ellenünk futballozott szenzációsan, hanem például klubcsapata, a Coventry legutóbbi kupameccsén, amikor a máltai támadó két gólt lőtt a világhírű Manchester Unitednek, amely így ki is esett a Ligakupából.

Szombatig napi egy, vagy két edzésen vesznek részt a játékosok, Várhidi Péter kedden délelőtt és délután is tart tréninget.

A csapat következő két mérkőzése:

Magyarország-Málta, Szusza Ferenc-stadion, október 13., 16.20 óra (Eb-selejtező)

A Magyarország – Málta Európa-bajnoki selejtezőre a belépők 2000, 3000 és 5000 forintos áron megvásárolhatók országszerte, az IBUSZ irodáiban.


Lengyelország-Magyarország, október 17., Lódz, 18 óra (barátságos találkozó)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...