Dzsudzsák Balázst megműtötték kulcscsonttörése után
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. augusztus. 28., 12:10
Dzsudzsák Balázst megműtötték kulcscsonttörése után

Szombat délután rossz hírt kapott a válogatott szakmai stábja: Dzsudzsák Balázs súlyos sérülést szenvedett az Anzsi Mahacskala bajnoki mérkőzésén.

Dzsudzsák Balázs az Anzsi bajnoki meccsének első perceiben sérült meg, azonnal le kellett cserélni, majd kiderült, hogy a válogatott szélső kulcscsonttörést szenvedett. Ezt követően a futballista menedzsere, Vörösbaranyi József egyeztetett a mahacskalai vezetőkkel, és megszervezte Dzsudzsák azonnali hazautazását.

A futballista éjszaka érkezett meg Budapestre az Anzsi orvosával együtt, majd azonnal kórházba mentek, ahol csatlakozott hozzájuk dr. Szilágyi György, a válogatott doktora is. A kórház szakorvosaival történt konzultációt követően azonnal sor került a másfél órás műtétre, amely jól sikerült, s az újabb vizsgálatok után az orvosok elmondták: Dzsudzsák hétfőn elhagyhatja a kórházat. Tíz napig kötést kell viselnie, és három hét múlva kezdheti el óvatosan a mozgást, majd mintegy hat hét múlva állhat edzésbe, de az ütközéseket ekkor is kerülnie kell.

Dzsudzsák Balázst az operáció után értük el, a szélső kórházi ágyában elmondta: most nyugalomra, pihenésre van szüksége, de nagyon jól esett neki, hogy rengetegen aggódtak érte.

- A hozzám eljutott visszajelzések alapján egy egész ország aggódik értem, és ez nagyon jól esik - mondta az mlsz.hu-nak a futballista. - Egy nagyon peches szituációban szenvedtem sérülést, de szerencsére nem a lábamnak lett baja, és az orvosok szerint a műtétem jól sikerült. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segített, és együttérzéséről biztosított. Különösen rossz érzéssel tölt el, hogy most sérültem meg, amikor nagy lehetőség kapujában áll a válogatott, ugyanis nagyon készültem a soron következő két mérkőzésre. Most még fáradt vagyok a műtét után, de holnap már hazamehetek, és természetesen egyik első utam Telkibe vezet majd, hogy meglátogassam a csapatot. Derűlátó vagyok, bízom a gyors gyógyulásban, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy októberben már ismét győztes gólt rúghatok a finneknek.

Egervári Sándor szövetségi kapitány hamarosan eldönti, kit hív meg a keretbe Dzsudzsák Balázs helyett.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...