Döntetlennel kezdtük az esztendőt
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2008. február. 06., 21:21
Döntetlennel kezdtük az esztendőt

Válogatottunk Limasszolban 1-1-et ért el Szlovákia ellen. Gera Zoltán az 54. percben vezetést szerzett csapatunknak, Stanislav Sesták azonban tíz perccel később egyenlített. Várhidi Péter irányításával először játszott döntetlent az együttes.

Gyors gólváltás a második félidőben

A szövetségi kapitány több poszton is kísérletezett: Szélesi Zoltán védekező középpályást, Buzsáky Ákos jobbszélsőt, Gera Zoltán pedig éket játszott. Az első negyvenöt perc igazi gólhelyzet nélkül telt, csapatunk szervezetten, fegyelmezetten, de a kellő átütőerőt nélkülözve futballozott. Bár enyhe magyar fölényben telt a félidő, veszélyes, lövéssel befejezett akciónk nem volt - igaz, a szlovákok is csupán egyszer vették célba - eredménytelenül - Fülöp Márton kapuját.

A második játékrész lendületesebb, és látványosabb játékot hozott. Várhidi Péter folytatta a kísérletezést, hiszen Buzsáky után Huszti Szabolcs, majd Halmosi Péter is szerepelt a jobbszélső posztján. Csapatunk a második félidő első részében már veszélyesebben futballozott, és az 54. percben Huszti Szabolcs szöglete után Gera Zoltán vezetést is szerzett együttesünknek. Ekkor egyértelműen a mieink irányították a játékot, ám a szlovákoknak egy kontra végén sikerült egyenlíteniük: Stanislav Sesták iramodott meg, majd lőtt a kapu közepébe. Ezután kissé leült a meccs, a mieink próbáltak kombinatívabb támadásokat vezetni, ellenfelünk kontrázott, az eredmény azonban már nem változott.

Ezzel megszületett a Várhidi-éra első döntetlenje: a szövetségi kapitány vezetésével eddig 14 mérkőzésen hétszer győzött, hétszer vereséget szenvedett a válogatott - most játszotta első döntetlenjét.

Kihasználták hibánkat a szlovákok

Először szereztünk gólt Szlovákia ellen, eddigi három mérkőzésünkön ugyanis egyszer sem tudtunk északi szomszédaink kapujába találni (1999. 03. 31. Szlovákia - Magyarország 0-0; 1999. 06. 9. Magyarország - Szlovákia 0-1, 2004. 11. 30. Szlovákia - Magyarország 1-0).

- Megnyerhettük volna a mérkőzést, de a gólunk utáni kontratámadásaink végén sorra hibáztunk az utolsó passzoknál - értékelt a meccs után a szövetségi kapitány. - A szlovákok bosszantó körülmények között egyenlítettek, egy szabadrúgás után rosszul osztottuk el az embereket, nem álltunk oda az ellenfelek mellé, ezért Sesták egy sima passzal ki tudott lépni, és a kapunkba lőtt. Az alapfelállásunkon nem változtattunk, igyekeztünk szellemes támadójátékot produkálni, és olyanok kerültek be a kezdőbe, akik ebben erősek. Az utolsó átadások azonban nem jöttek be, érezhetően többen nem voltak csúcsformában a téli szünet után. A selejtezők kezdetéig az elsőrendű szempont az egyéves tapasztalatok alapján kijavítani a hibáinkat. Sajnos éppen egy ilyen tipikus bakiból kaptuk a gólt is, rossz helyezkedés miatt nem követtük le az akciót és az ellenfél lendületből támadhatott. Csak májusban lesz hosszabb ideig együtt a keret, akkor nyílik alkalmunk orvosolni a gyengeségeinket. Ez szükséges is, mert hiába védekeztünk zártabban, egy figyelmetlenség miatt nem tudtuk megnyerni a mérkőzést.


A mérkőzés tudósítása ide kattintva megtekinthető.


Világbajnoki selejtezőbeli ellenfeleink Albánia kivételével valamennyien pályára léptek szerdán. Portugália 3-1-es vereséget szenvedett az olasz válogatott otthonában, Svédország 0-0-ás döntetlent ért el Törökországban, a dánok 2-1-re verték idegenben Szlovéniát, Málta pedig 1-0-ra kikapott hazai pályán a fehéroroszoktól.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...