Dárdai Pál: Csalóka a görögök helyezése
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2015. március. 24., 17:39
Dárdai Pál: Csalóka a görögök helyezése

Dárdai Pál szövetségi kapitány a görögök elleni Eb-selejtezőt megelőző első sajtótájékoztatóján elmondta: a tapasztalt labdarúgóink rutinjára nagy szükség lesz vasárnap.

A görögök elleni Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott kedden délután kezdte meg a minőségi edzésmunkát Telkiben, ezt megelőzően a média rendelkezésére álltak a kerettagok, és Dárdai Pál szövetségi kapitány.

A felkészülési első másfél napja a regenerálásról szólt, a kerettagok kisebb-nagyobb sérülésüket kezeltették, illetve próbálták legyőzni a hétvégi bajnoki mérkőzések fáradalmait. Korcsmár Zsolt súlyos térdsérülése miatt nem utazott el Telkibe, míg Lovrencsics Gergő combsérüléssel érkezett, és kiderült, hogy nem léphet pályára vasárnap, ezért ő már vissza is utazott Lengyelországba. Rajtuk kívül is vannak kisebb sérüléssel bajlódó játékosok a keretben, mint például Dzsudzsák Balázs, akinek a hétvégi bajnokin fordult ki a bokája, miután kapott egy rúgást a lábára. A Dinamo Moszkva légiósa egyelőre különmunkát végez, és várhatóan a hét második felében csatlakozik társaihoz az edzéseken, vasárnapi játéka azonban a jelek szerint nincs veszélyben.

- A görögök tabellán elfoglalt helyezése nem mutatja reálisan, hogy milyen erőt képviselnek valójában, egy nagyon komoly szintfelmérő előtt állunk - fogalmazott Dzsudzsák Balázs a csapatra váró feladatról. - Ellenfelünknek új szövetségi kapitánya van, ezért nem tudjuk, mi lesz a felállásunk, mit játszanak majd vasárnap. Ennél is fontosabb azonban, hogy mi milyen passzban leszünk, mennyire merünk bátran játszani. Az ellenfél remek labdarúgókból áll, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálunk, hiszek abban, hogy megvan bennünk a kreativitás, amivel sikeresek lehetünk a görögök ellen is. Ellenfelünknek csak a három pont megszerzése elfogadható eredmény, elképzelhető, hogy ebből előnyt tudunk kovácsolni, de arra nem számítok, hogy a görögök az első percekben eszeveszett módon nekünk esnek majd.

Dárdai Pál elismerte, hogy stábjának nem volt könnyű dolga az ellenfél feltérképezésekor, de amit lehetett, megtettek annak érdekében, hogy a lehető legtöbb információ rendelkezésre álljon a görög válogatottról.

- A kapitányváltásuk miatt nehéz a dolgunk a görögök elleni felkészülés során, de amit tudtunk, megtettünk, egyénenként kielemeztük a játékosokat és a szövetségi kapitányuk edzői stílusát is - mondta Dárdai Pál. - Nem tudunk olyan precízen felkészülni belőlük, mint tavaly a finnekből, éppen ezért elsősorban saját magunkkal foglalkozunk. Ha fizikálisan, mentálisan rendben leszünk, és betartják a játékosok a taktikai fegyelmet, eredményesek lehetünk, vagyis pontot szerezhetünk a görögök ellen. Csalóka a görögök helyezése és eddig megszerzett egy pontja, mert játékosaik komoly csapatokban játszanak, gyors futballistáik vannak, jó védőkkel rendelkeznek, ha szervezetten lépnek fel, nagy csata várható vasárnap. Eddigi selejtezőiken nem voltak szervezettek, bízom benne, hogy ez még egy ideig eltart náluk - fogalmazott a szövetségi kapitány.

Dárdai Pál hozzátette: Lovrencsics Gergő és Korcsmár Zsolt sérülése valamelyest keresztbehúzta számításait, de nyerő típusú játékosok alkotják a keretet, ezért biztos benne, hogy a rendelkezésre álló futballisták megoldják a feladatot.

- Az első másfél nap a regenerációról szólt, minőségi edzést még nem tudtunk tartani, ezért azt sem mérhettem fel, hogy milyen állapotban, milyen formában érkeztek meg Telkibe a kerettagok. A stábtagokkal közösen azon dolgozunk, hogy vasárnapra minden szempontból topon legyenek a játékosok. Most elsősorban a nagyobb rutinnal rendelkező játékosokra számítunk, ezen a mérkőzésen minden tudásukra, tapasztalatukra szükség lesz - így a szövetségi kapitány.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...