Dárdai Pál: Az egységben van a válogatott ereje
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2015. január. 23., 17:48
Dárdai Pál: Az egységben van a válogatott ereje

A szövetségi kapitány pénteki, budapesti sajtóbeszélgetésén beszélt többek között a válogatott következő mérkőzéseiről, a külföldön szereplő labdarúgókról és a selejtezők előtti összetartásról is.

A magyar válogatott jelenleg a pótselejtezőt érő harmadik helyet foglalja el az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában. A következő tétmérkőzését Görögország ellen vívja március 29-én a Groupama Arénában, majd ezt követően, június 13-án játszik idegenben Finnországgal. Görögország az utolsó helyet foglalja el a selejtezőcsoportban, ám a Claudio Ranieri szövetségi kapitányt menesztő rivális megújulva, frissen kinevezett stábbal készülhet a tavaszi mérkőzésre, így minden bizonnyal nehéz találkozó vár a mieinkre.

A péntekre szervezett sajtóbeszélgetésen Dárdai Pál szövetségi kapitány az előttünk álló mérkőzésekről elmondta: a gyenge kezdés ellenére a görögök egész biztosan nem mondtak még le a továbbjutásról.

- A görögök elleni találkozón az alapvető cél a vereség elkerülése, hiszen ellenfelünk egy pontszerzéssel kikerülhet a konkurensek közül. Nem ismerjük a görög csapatot, új kapitányt neveztek ki, ezért nem tudjuk mi vár ránk, szükségünk lesz az egész stáb és a játékosok plusz munkájára. Ami biztos, a két mérkőzésből minimum három pontot szeretnénk szerezni. A háttér biztosítva van, de a labdarúgáshoz szerencse is kell. Négy közel azonos képességű csapatnak kell megküzdenie a továbbjutást érő helyekért, véleményem szerint ez a román, északír, finn és magyar válogatott, de a görögök is felzárkózhatnak - mondta Dárdai Pál, szövetségi kapitány.

|

A szövetség az elmúlt hetekben konstruktív egyeztetés folytatott az NB I-es klubokkal, végül a felek úgy döntöttek, hogy a téli edzőtáborozás elmarad, de a selejtezők előtt, március 9-től a válogatott itthon játszó labdarúgói három napot együtt tölthetnek Telkiben.

- Kíváncsi vagyok azokra a játékosok, akiknek nem volt lehetőségük megmutatni, hogy mit tudnak, ezt a célt is szolgálná a három közösen eltöltött nap. A mostani válogatott rendkívül egységes csapatot alkot, ez talán az egyik legnagyobb erősségünk. Éppen ezért a jelenlegi válogatott keretbe nagyon nehéz lesz bekerülni és kikerülni is onnan. Természetesen vannak olyan fiatalok a magyar NB I-ben, akikben látom a kellő sebességet, és később esetleg beépülhetnek a válogatottba. A felelősség a klubedzőket is terheli, annak érdekében, hogy mentálisan is fitt labdarúgókkal dolgozhassak. Örülnék, ha a sikeres szereplés érdekében a játékosok felkészülése rendben menne, és remek állapotban érkeznének a márciusi összetartásra - mondta Dárdai Pál.



A válogatott kapuja minden kiemelkedően teljesítő játékos előtt nyitva áll, így a Kínába szerződő Elek Ákosra is számít a kapitány.

- Úgy érzem, hogy vannak olyan játékosok, akikben több van az utóbbi időben mutatott teljesítményénél. Gyurcsó Ádámtól és Kovács Istvántól is többet várok, a hozzáállás tekintetében viszont mindenkivel meg vagyok elégedve. Vannak olyan játékosok, akiknek a teljesítményével is maximálisan elégedett vagyok, említhetném Dzsudzsák Balázst, vagy Szalai Ádám is, aki taktikailag intelligens futballista, sokat dolgozik, a románok ellen és a finnek ellen is alaposan kifárasztotta a védőket. Elek Ákosra számítok a jövőben is, a Kínába igazolása nem változtatja meg a róla alkotott elképzeléseimet, ezek után a kínai mérkőzéseket is figyelemmel követjük majd - fogalmazott Dárdai Pál.

[galleryRel id="83217|Dárdai Pál sajtóbeszélgetés]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...