Dárdai Pál: A mentalitás dönthet vasárnap
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2015. március. 28., 20:10
Dárdai Pál: A mentalitás dönthet vasárnap

A görögök elleni Eb-selejtezőt megelőző szombati sajtótájékoztatón Dárdai Pál szövetségi kapitány elmondta: még van néhány kérdőjel a tervezett kezdőcsapatban.

A sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány úgy fogalmazott: hosszú hét áll a válogatott mögött, az elmúlt napokban a szakmai stáb igyekezett úgy összerakni a programot, hogy ne fásuljanak el a játékosok, mindenki frissen várja a találkozót.

- Voltak pillanatok a felkészülés során, amikor nem tetszett minden, amit az edzéseken láttam, de az intenzív játékokat végig magas szinten teljesítették a kerettagok, remélem, a holnapi mérkőzést is így kezdik majd meg. Magabiztos vagyok, de azért van bennem némi bizonytalanság is - mondta Dárdai Pál. - A görögök azért jönnek, hogy nyerjenek, és elvigyék a három pontot, a mi három pontunkat, de mindent meg fogunk tenni, hogy ez valóban a mi három pontunk legyen. Háromesélyes mérkőzés lesz, a pillanatnyi forma fog dönteni, lehet, hogy egy pontrúgás határoz a három pont sorsáról, és nem lehet megmondani, ki javára. Ezen a meccsen nem a játékrendszerek fognak döntenek, hanem a mentalitás. Nekünk van egy jó mentalitású csapatunk, ami korábban jól jött ki szoros mérkőzésekből. Ezt kell előhozni most is a csapatból.

Dárdai Pál hozzátette: még vannak kérdőjelek a fejében a holnapi kezdőcsapattal kapcsolatban. Dzsudzsák Balázs sérülése nem jött teljesen rendbe, ezért őt külön is figyelte a szakmai stáb a ma esti edzésen.

- Nagyon várjuk a holnap estét - fogalmazott Tőzsér Dániel. - Nincs bennünk félsz, szeretnénk itthon tartani a három pontot, de nem lesz egyszerű dolgunk, a görögök nagyon jó játékerőkből álló válogatottal rendelkeznek. Nincsenek nemzetközi szinten a világ élvonalába tartozó labdarúgóink, de ha mindenki odateszi magát, akkor elég nehéz lesz gólt, gólokat szerezni ellenünk. Abszolút készen állunk a mérkőzésre.

Az esti edzésen kisjátékokkal hangoltak a játékosok, majd kétkapus játék következett, amelyből már kirajzolódott a tervezett kezdőcsapat. Dzsudzsák Balázs ezúttal már a többiekkel együtt edzett, de játékáról csak holnap dönt a szövetségi kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...