Csütörtökön kezdődik a vbA továbbjutás a cél
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2009. szeptember. 21., 18:10
Csütörtökön kezdődik a vbA továbbjutás a cél

Csütörtökön Egyiptomban kezdetét veszi az U20-as világbajnokság, amelyen 12 év szünet után vesz részt ismét a magyar korosztályos válogatott. Csapatunk a szerdai utazásig az MLSZ telki edzőcentrumában készül.

Kisteleki István, a szövetség elnöke, Dunai Antal alelnök, küldöttségünk vezetője, dr. Bordás György főtitkár, Egervári Sándor szövetségi edző, valamint Koman Vladimir csapatkapitány hétfő délután megtartotta a világbajnokságot felvezető sajtótájékoztatót, amelyen elhangzott: ha csoportelsők leszünk, húszmillió forintot kapnak a játékosok, ha a második helyen, vagy a négy legjobb csoportharmadik egyikeként lépünk tovább, tízmillió forint jár a futballistáknak, majd minden továbbjutás 20-20 milliót ér.

Dunai Antal arról beszélt, hogy nagy reményekkel tekint a vb elé, hiszen az óriási kiugrási lehetőséget jelent a játékosok számára, és ezt a labdarúgók tudják is. A meccseket az egész világon látják majd és sikeres szereplés esetén futballistáink megalapozhatják jövőjüket.

Egervári Sándor, aki negyedik hete irányítja válogatottunkat, elmondta: eddig 12 napot töltött együtt a játékosokkal, és bár adódtak olykor nehézségek, úgy véli, lehet okunk a derűlátásra.

- A korosztály tagjai 17 és 19 évesen is sikeresen szerepeltek, és többen hamarosan az A-válogatott kapuján is kopogtathatnak - fogalmazott a szakember. - Három felkészülési meccset játszottunk az elmúlt időszakban, ezek alapján azt mondhatom, csapatunk egészséges agresszivitással játszott, jól védekezett, kreatívan támadott és sok helyzetet alakított ki. Akadtak persze hibák is, de ezeket igyekszünk kiküszöbölni az előttünk álló napokban.

Koman Vladimir, együttesünk kapitánya azzal kezdte, hogy bár több új játékos is van a keretben, mindenki megérdemli, hogy a csapat tagja legyen, és ez az együttes még sokra lehet képes. Leszögezte: a labdarúgók kizárólag a csoportmeccsek sikeres megvívására koncentrálnak, ám továbbjutás esetén már lehet majd álmodozni...

A sajtótájékoztatón Kisteleki István, az MLSZ elnöke bejelentette, hogy a szövetség elnöksége nagyon bízik a csapat sikeres szereplésében. Elmondta, a csoportból való továbbjutás 10 millió forintot jelent a csapatnak, ám ez az összeg 20 millióra emelkedik, ha együttesünk az első helyen lép tovább. Ezután minden egyes továbbjutás 20 millió forintot érne.

- Nem állítunk túlzott elvárásokat a válogatott elé, hiszen tudjuk, hogy sok még a munka az első mérkőzés előtt
- mondta Kisteleki István. - Abban bízunk, hogy egészséges szellemiségű csapat alakul majd ki, és ha ez így lesz, együttesünk megtalálja helyét a világ futballjában, és később is eredményes lehet. A csoportból való továbbjutást elérhetőnek tartjuk, és ha érvényesülnek játékosaink kvalitásai, igen sikeresen szerepelhetünk a világbajnokságon.

A sajtótájékoztató után Egervári Sándor jó hetvenperces, főként taktikai jellegű foglalkozást tartott a csapatnak, amelyen a játékosok javarészt védekezési formákat és támadásvariációkat gyakoroltak. Valamennyi labdarúgónk egészséges, mindenki részt vett a tréningen - természetesen Németh Krisztián kivételével, hiszen az AEK Athén támadója csak Egyiptomban csatlakozik csak társaihoz. Kedden két edzés szerepel a programban, szerdán délelőtt is lesz egy átmozgatás, majd válogatottunk délután kel útra Egyiptomba.

A csapat a csoportmeccsek során 27-én, vasárnap magyar idő szerint 21.30-kor Honduras, 30-án, szerdán 18.45-kor Dél-Afrika, október 3-án, szombaton ugyanebben az időben pedig az Egyesült Arab Emirátusok ellen lép pályára. A Magyar Televízió mindhárom mérkőzésünket közvetíti.



Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...