"Csalóka a finnek keddi eredménye"
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2015. június. 10., 19:35

Szerdán egy délelőtti edzés szerepelt a válogatott programjában, délután a finn válogatott várható játékából készítette fel a kerettagokat a szakmai stáb.

A válogatott szakmai stábjának mai napja tévénézéssel kezdődött, az U20-as együttes új-zélandi vb-nyolcaddöntőjét nézték meg Dárdai Pálék. A találkozót peches körülmények között elveszítették a magyar fiatalok, de a szövetségi kapitány szerint a vereség ellenére játékosaink büszkék lehetnek világbajnoki teljesítményükre.

- Ebben az eredményben van egy kis pech, de van egy kis magyaros íze is a dolognak, az utolsó percben kapott gólt jobb mentalitással talán el lehetett volna kerülni - mondta az U20-as válogatottról a szövetségi kapitány. - Az, hogy a végén egy ilyen öngólt kapsz, benne van a pakliban, de a mentalitást lehet tanulni, fejleszteni. Szégyenkeznie a csapatnak nem kell, sőt, kihúzhatják magukat a játékosok. A brazilok elleni mérkőzés nagyon jól nézett ki emberhátrányban is, és Észak-Korea ellen is rendben volt a játék. Ez a szereplés jó az akadémiáknak, jó az MLSZ-nek, mert látszik, hogy van valami a mostani tizenkilenc-húsz évesekben. Hogy később mi lesz ebből a valamiből, az csakis a játékosokon múlik. Most jön el az időszak, amikor át kell menniük a felnőtt fociba vezető hídon. Ebben már edző nem tud nekik segíteni, csak saját magukat tudják segíteni a játékosok. A vébén kaptak egy kis rutint, fel tudták mérni, hol tartanak, látták, hogy vannak náluk rosszabbak, de jobbak is. Szorgalommal el lehet sok mindent érni, innentől kezdve nekik kell kiharcolniuk, hogy egyszer majd az A-válogatottba kerüljenek.

Az U20-as mérkőzést követően az A-válogatott délelőtti edzésére készült a stáb, a gyakorláson a labdabirtoklásra, valamint a támadásépítésekre helyezte a hangsúlyt a kapitány. Az edzést nagypályás játék zárta. Dzsudzsák Balázs nem tudta befejezni a tréninget, mert játék közben meghúzódott a combhajlítója, de az orvosok szerint várhatóan rendbe jön a szombati Eb-selejtezőre.

Délután a Finnországból hazatérő Sallói István osztotta meg tapasztalatait a tegnapi finn-észt felkészülési mérkőzésről (0-2), majd a stáb megkezdte a játékosok felkészítését a szombati ellenfélből. A stáb "kémje" az mlsz.hu-nak elmondta: nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a finnek keddi vereségéből.

- Csalóka az eredmény, mert a finn egy nagyon képzett, jól passzoló csapat, az utóbbi időszakban szinte minden mérkőzésükön ellenfele fölé nőtt labdabirtoklásban - fogalmazott Sallói István. - Tegnap is hatvan százalékban birtokolták a labdát, és bár nagy helyzeteik nem voltak, sok lehetőségük volt, gyakran eljuttatták a tizenhatoson belülre a labdát. Az észtek két szépen végigvitt kontrával meglepték őket, de azt is látni kell, hogy a hazaiak felforgatott csapattal játszottak, sok olyan labdarúgó hiányzott, akit mi a kezdőbe várunk szombaton. Eremenko pályán volt, és minden megmozdulásán látszott, hogy igazi világklasszis, élmény volt figyelni a játékát. Minden labdaérintése szenzációs, szombaton az összes megmozdulására figyelni kell, ez egészen biztos. A finneknek speciális támadójátékuk van, sokat vannak az ellenfél kapuja előtt, talán egyedüli gyengeségükként azt lehet kiemelni, hogy sokszor ők tömörítik össze az ellenfelet, és ilyenkor nincs meg a játékukban az utolsó kulcspassz, amiből helyzetbe tudnak kerülni.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...