Bernd Storck: Németország tökéletes ellenfél
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. február. 01., 16:36
Bernd Storck: Németország tökéletes ellenfél

A szövetségi kapitány szerint a vb-címvédő németek ellen tökéletes képet kaphatunk a válogatott felkészültségéről.

Hétfőn hivatalossá vált, hogy a magyar válogatott június 4-én, néhány nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt a négyszeres világbajnok németekkel méri össze erejét Gelsenkirchenben. Bernd Storck szövetségi kapitány az ellenfélválasztásról az mlsz.hu-nak elmondta: a honfitársai elleni találkozó remek erőpróbát jelent majd a magyar válogatott számára az Eb-rajt előtt.

- Nagyon örülök, hogy megmérkőzhetünk a világ jelenlegi legerősebb válogatottjával az Eb előtt - fogalmazott Bernd Storck. - Mindenféleképpen erős riválist szerettem volna találni a felkészülés hajrájára is, ebből a szempontból a német válogatott tökéletes ellenfél, hiszen a regnáló világbajnok ellen valóban lemérhetjük, hogy hol tart a csapat néhány nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt. A kerettagok számára egyéni karrierjük szempontjából is remek lehetőséget jelent ez a mérkőzés, megmutathatják magukat a világnak, bebizonyíthatják, hogy nemzetközi összevetésben is jó játékosok, akik egységes csapatot alkotnak. Különleges helyzet lesz a játékosok számára, hogy a vb-címvédő ellen, idegenben lépnek pályára, de sokat tanulhatnak ebből a találkozóból, többek között azt is, hogy nem kell félniük egyetlen riválistól sem az Európa-bajnokságon. Ez lesz az kontinensviadal előtti utolsó mérkőzésünk, ekkorra már tökéletesen felkészültnek kell lennünk, és ezt be is kell tudnunk bizonyítani a találkozón. A világ jelenlegi legjobb válogatottjától tanulni óriási dolog, a fő célunk az lesz, hogy szervezett, fegyelmezett futballal rukkoljunk elő, ami a játékosok egészséges önbizalmát is nagyban építheti az Eb előtt.

Érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi németországi mérkőzését ugyancsak közvetlenül egy Európa-bajnokság előtt rendezték: 2004 júniusában a magyar válogatott 2-0-ra győzni tudott esélyesebb riválisa ellen.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...