Bernd Storck: Győzelemre hajtunk a horvátok ellen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. március. 21., 19:51
Bernd Storck: Győzelemre hajtunk a horvátok ellen

A magyar válogatott vasárnap megkezdte közvetlen felkészülését a március 26-i, horvátok ellen mérkőzésre (Groupama Aréna, 18.00), hétfőn Bernd Storck szövetségi kapitány és a keret három tagja is sajtótájékoztatót tartott Telkiben.

Bernd Storck sajtótájékoztatója elején kitért a mai napon bejelentett szerződéshosszabbítására, megköszönte az MLSZ elnökségének bizalmát, és reményét fejezte ki, hogy munkája a jövőben hasonlóan eredményes lesz, mint az elmúlt időszakban.

- Örülök és büszke vagyok arra, hogy bizalmat szavazott nekem az elnökség, és az Európa-bajnokság után is folytathatom a munkámat - fogalmazott a kapitány. - A feladatunk most nem csak az Eb-felkészülés, már a világbajnokságra is kell gondolnunk. Nagyon örülök, hogy továbbra is együtt dolgozhatok a válogatottal, és nemcsak kapitányként, hanem sportigazgatóként is továbbvihetem a megkezdett munkát. Sok fontos eredményt értünk el már eddig is, ezt szeretném a jövőben folytatni. A továbbiakban is számítok a labdarúgás szereplőinek segítségére, mert a munkánk nagyban függ a csapatoktól is, csak együtt lehetünk sikeresek.

Az edzőtáborozásról szólva a kapitány elmondta: az összetartás elején két részre osztotta a keretet, az első napok munkája után viszont egyesül a két társaság, és az edzőtábor második felében már kimondottan a horvátokra készül majd a csapat.

0321_edz2|

- Eddig minden rendben, leszámítva, hogy Lovrencsics Gergő megbetegedett, őt pótolnunk kellett, a helyére egy fiatalabb játékos, Bese Barnabás érkezett, aki jobb oldali védőként bizonyított az MTK-nál - így a kapitány. - Emellett Kádár Tamás bokasérüléssel érkezett, nem tudom, felépülhet-e a hétvégi mérkőzésig. Az edzőtáborozás elején két részre bontjuk a csapatot, a társaság egyik felének fizikai teszteket kell elvégeznie, a többiek normál edzéseken vesznek részt, de a későbbiekben már közösen készül a teljes keret. A horvátok hasonló rendszerben futballoznak, mint az osztrákok, ezért kimondottan hasznos tapasztalatokat szerezhetünk a mérkőzésen. Mi és a horvátok is 4-2-3-1-es felállásban játszunk majd, fontos, hogy taktikailag is jól felkészüljünk a találkozóra. Úgy fogunk játszani, mintha egy döntőben játszanánk, mindenképpen a győzelemre fogunk hajtani. Számomra a felkészülési mérkőzések nem barátságos meccsek, hanem tesztmérkőzések, amelyeken esélyt kapnak a játékosok, hogy megmutassák, nemzetközi szinten, az Európa-bajnokságon is megállják a helyüket. Az Eb-n nagyon erős csapatokkal állunk majd szemben, ezért választottunk erős riválisokat a felkészülés során is. Szeretnénk látni, hol vannak a határaink, milyen hibáink vannak, miben kell még javítanunk az Eb-ig, könnyű riválisok ellen ezeket nem láthatnánk meg. Nem akarom, hogy meglepetés érjen minket az Európa-bajnokságon, ezért vállaltuk fel, hogy már most nehéz mérkőzéseket vívjunk, még ha ez adott esetben magában hordozza a rosszabb eredmények lehetőségét is.

A kapitány hozzátette: a horvátok elleni mérkőzés második félidejében sok cserét tervez végrehajtani, hogy minél több játékost láthasson a pályán, azok a labdarúgók pedig, akik most nem kapnak szerepet, a következő, májusi mérkőzésen bizonyíthatják, hogy ott a helyük az Eb-keretben.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...