Bernd Storck agresszív ellenfélre számít
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2015. október. 08., 18:36
Bernd Storck agresszív ellenfélre számít

A magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya továbbra is tartja: a görög válogatott sokkal erősebb csapat annál, mint amit eddig láthattunk tőle a selejtező sorozatban.

A magyar válogatott szombat reggel kis késéssel indult el Görögországba, de a megérkezésre behozta a lemaradást, helyi idő szerint 13.00 órakor elfoglalta szálláshelyét, amely mintegy negyedórára található a vasárnapi mérkőzés helyszínétől. A mieink a csendes pihenő után az Olimpiakosz otthonául szolgáló Karaiskakis stadion felé vették az irányt, ahol előbb Bernd Storck és Németh Krisztián tartották meg a találkozót megelőző hivatalos sajtótájékoztatót, majd következett a csapat edzése.

A sajtótájékoztató mindkét magyar résztvevője baráti fogadtatásban részesült a stadionban, hiszen Bernd Storck edzőként, Németh Krisztián játékosként szolgálta néhány éve az Olimpiakoszt. A válogatott szakvezetője nem is titkolta, hogy kicsit olyan érzése van, mintha hazaérkezett volna, hiszen szép éveket töltött a görög fővárosban. A holnapi találkozóról Bernd Storck elmondta: a várakozásai megfogalmazásakor nem a házigazdák eredménysorából indul ki, hanem a keretük összetételéből, ami továbbra is tiszteletet parancsoló.

1010_storckstáj1|

- Nehéz mérkőzést játszottunk csütörtökön, Feröer kimondottan kemény ellenfélnek bizonyult. Most egy újabb nagyon fontos találkozó vár ránk, hiszen esélyünk lehet a második hely megszerzésére is. Ugyanakkor ez is rendkívül nehéz meccs lesz, mert a görög válogatott sokkal jobb erőkből áll annál, amit eddig láthattunk tőle. Egy nagyon agresszív, bizonyítani vágyó ellenfél vár ránk, amely a rosszul sikerült sorozat zárásaként, utolsó lehetőségeként mindenképp győzni szeretne ellenünk - fogalmazott a kapitány.

A csütörtökön a jobb szélre beálló Németh Krisztián újságírói kérdésre válaszolva elmondta: bár a középső posztokon képes a legjobb teljesítményre, az utóbbi időszakban sokat szerepelt szélső támadóként, és ezzel a legkevésbé sincs gondja, egyáltalán nem bánja, ha vasárnap ismét a pálya egyik szélén jut lehetőséghez.

Az edzésen minden kerettag teljes értékű munkát végzett (a feröeri meccsen kezdő Bódi Ádám megsérült csütörtökön, így ő nem utazott el Görögországba), Bernd Storck kétkapus egymás közti játék során mérte fel, hogy milyen állapotban vannak futballistái, és elsősorban a támadások felépítését gyakoroltatta a csapattal.

A vasárnap, magyar idő szerint 18.00 órakor kezdődő összecsapásra 17-20 ezer néző várható, és mintegy 650 magyar szurkoló buzdítja a helyszínen a mieinket.




Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...